Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Ključni sta dve priči

Ob glavni cesti med Štorami in Šentjurjem sorodniki, prijatelji in znanci pokojn Žurnal24 main
Policistom so bili pri preiskavi nesreče, v kateri je umrl 17-letni kolesar, v veliko pomoč mediji in občani.

Pri preiskavi petkove prometne nesreče s pobegom na glavni cesti med Štorami in Šentjurjem v Prožinski vasi, v kateri je umrl 17-letni kolesar, so bili policistom v veliko pomoč tudi občani. Ti so policiste zasuli z informacijami. "Vsako posebej je bilo treba skrbno preveriti, a veliko je bilo kakovostnih," pravi Robert Videc s Policijske uprave (PU) Celje.

 

Preiskanost

75-odstotna. Nepojasnjena prometna nesreča s pobegom in smrtnim izidom se je nazadnje zgodila pred 20 leti na Ljubečni. Trenutno policisti preiskujejo prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila letos in končala s hudimi telesnimi poškodbami.

Brez luči
Ključni pri preiskavi sta bili dve priči, ena, ki je kolesarja prehitela pred usodnim trkom in je v ogledalu opazila rdeč kombi, ki mu ni gorela sprednja desna luč, in občan, ki je vozilo, ustrezajoče opisu, opazil parkirano pri hiši ob cesti na območju Občine Šentjur.

To vozilo je opazil tudi policist iz Rogaške Slatine in že nekaj po 16. uri so lastniku in vozniku odvzeli prostost. Po naših neuradnih podatkih naj bi imel voznik težave z očmi, zaradi operacije roženice pa naj bi bil celo na bolniškem dopustu.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in odredili strokovni pregled krvi, kazensko ovadbo pa so danes že predali na tožilstvo.

Po navadi domačini
Policisti so se pri preiskavi osredotočili predvsem na območja občin Štore, Šentjur in Šmarje, saj raziskave kažejo, da prometne nesreče s pobegi običajno zakrivijo lokalni in ne tranzitni vozniki. "Pridobili smo izpis 13 tisoč rdečih osebnih vozil, natančno smo preiskovali tudi avtoličarje in avtomehanike," je povedal Elvis Herbaj s PU Celje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.