Slovenija > Črna kronika
14626 ogledov

Ko je prišla s polnočnice, jo je pričakal pred hišo

Policijsko vozilo Žurnal24 main
Osumljeni umora je imel prepoved približevanja.

"Osumljenec umora iz Rumanje vasi na božični večer je bil danes popoldne s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novem mestu, ki je po zaslišanju za osumljenega odredil pripor," je pojasnil Rober Perc iz PU Novo mesto.

Osumljen je kaznivega dejanja umora, za katerega je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora. "Osumljeni je imel v času storitve kaznivega dejanja veljaven ukrep prepovedi približevanja zdaj pokojni žrtvi zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini," je še povedal Perc. Ukrep, za katerega je zagrožena kazen do pet let zapora je bil izrečen v začetku novembra. 

Sprta zakonca

Med zakoncema naj bi bila že dlje časa nesoglasja. Mož je po poročanju 24ur dlje časa bival v sosednji zidanici, ona pa v domači hiši. Na božični večer se je po poročanju televizije žrtev udeležila polnočnice in naj bi se s sosedo dogovorila, da bodo večer preživeli skupaj.

A do tega ni prišlo, ker naj bi mož ženo počakal pred domačo hišo, jo dlje časa lovil in nato domnevno zabodel z nožem. Žrtev je umrla za posledicami vbodnih ran. Policija je po dogodku 60-letnega osumljenca prijela. 

Zloraba otrok Dolenjska Slovenija Umor na božični večer

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mojglas 21:44 27.december 2017.

    Ker ni blo prič in ker bo imel dobrega odvetnika bo nepristeven....tako se bo zdravil 2 leti na zaprtem oddelku pol pa na svobodi. Za bruhat... Zapret in nikol vec vrat odpret! To so pa gnili zakoni ker vsak gleda ...prikaži več kao clovekove pravice. Malo pa bi mogli si vzgled vzet po Ameriki...vsaj v sodstvu.

  • mph 07:25 27.december 2017.

    Pač tako se bo še dogajalo, dokler bomo imeli bebave zakone. Če nekdo dokazano nekomu grozi s smrtjo, ima za končat trajno v zaporu, dokler sam ne dokaže, da ni nevaren.