Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Kočevje: eden od osumljenih na prostem izhodu

policija Anže Petkovšek
Ljubljanski preiskovalni sodnik je danes zaslišal nekatere od osumljencev, ki naj bi v nedeljo do smrti potolkli pokojnega Zupanca.

Smrt. Danes pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Ljubljani že ves dan potekajo zaslišanja v primeru romskega obračuna v Kočevju. Predvčerajšnjim so jih pripadniki policijske specialne enote prijeli zaradi brutalnega napada na 39-letnega Borisa Zupanca, ki so ga do smrti pretepli z obcestnimi koli in sekirami na enem od bencinskih servisov sredi Kočevja.

Danes je bilo zaslišanih pet osumljencev, za preostala dva od sedmih osumljenih pa je preiskovalni sodnik do zaslišanja odredil sodno pridržanje. Osebe so osumljene storitve kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja nasilništva.

Za eno od zaslišanih oseb, ki je že prestajala zaporno kazen na odprtem oddelku zavoda za prestajanje kazni zapora, je preiskovalni sodnik odredil prestajanje kazni na zaprtem oddelku. Za ostale štiri zaslišane osebe pa je bil odrejen pripor iz pripornega razloga ponovitvene nevarnosti.

Na Kočevskem več policije

Policisti so včeraj opravili več hišnih preiskav in zaslišali številne priče. Tudi zato, da bi preverili, ali je umor Zupanca posledica dveh sporov, neuradno med sorodniki pokojnega in napadalcev v noči na nedeljo pred gostinskima lokaloma v Kočevju. Tudi v teh dveh obračunih so morali posredovati policisti, ki od napada "izvajajo tudi druge preventivne in operativne aktivnosti, zaradi česar je na Kočevskem navzočih več patrulj", pravijo na policiji.

Komentarjev 3
  • privat 09:42 23.februar 2012.

    kake lumparije..tožilec išče razlog zakaj so ga ubili??Razlog ne upravičuje dejanja!!!!!!!!!! Halo človek je mrtev!!! Išči razlog kako tega človeka civilizirati,to družino...i kako oživeti mrtvega človeka.....!!!To romsko družino Hođaj se enostavno ne da civilizirati ,ker enostavno že od otroštva so ...prikaži več tako nasilno vzgojeni!" Ali pa še boljše spustite jih da se dokončno zmenijo ...Že vidim da tožilstvo išče razlog kako spustiti morilce iz zapora!

  • reider 22:20 21.februar 2012.

    Ja čez teden dni pa bojo itak vse vun spustli, pa gremo dalje po starem. E glupi janezi

  • Niko_K_ 18:24 21.februar 2012.

    "Do 16. ure so bili zaslišani trije osumljeni, za štiri je preiskovalni sodnik do zaslišanja odredil sodno pridržanje." ???