Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Komandirju opozorilo pred odpovedjo

Žurnal24 main
Potem ko je bil odstavljen s položaja na vrhu novomeške policijske postaje, je Janez Obran zaradi povzročitve prometne nesreče pod vplivom alkohola dobil še opozorilo pred odpovedjo zaposlitve.

Bivši prvi mož policijske postaje v Novem mestu Janez Obran, ki je pred dvema tednoma vinjen povzročil nesrečo in pobegnil, je po odstavitvi s položaja od prvega moža policije Janka Gorška prejel še pozorilo pred odpovedjo zaposlitve, poroča današnji Dnevnik.

Prometno nesrečo je Obran povzročil v prostem času in s svojim vozilom, pripetila pa se je zaradi neupoštevanja prednosti v križišču, pri čemer je bil voznik pod vplivom alkohola. Povzročitelj nesreče je pobegnil s kraja dogodka, vendar so ga policisti izsledili na domu in mu odredili preizkus alkoholiziranosti.

Ker ga je odklonil, je na koncu pristal v policijskem pridržanju. Zaradi zapustitve kraja prometne nesreče je bil kaznovan z globo v višini 500 evrov, zaradi povzročitve prometne nesreče in preizkusa alkoholiziranosti pa je na novomeško okrajno sodišče vložen tudi obdolžilni predlog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.