Slovenija > Črna kronika
65 ogledov

Končno znan uraden vzrok tragedije

Letalo antonov 2. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Jutri bo ministrstvo za promet predstavilo končno poročilo o tragični nesreči letala antonov 2, ki je 11. januarja 2008 strmoglavilo pri Trbovljah.

Kar dobri dve leti po letalski nesreči, v kateri je pilot umrl, kopilot pa je bil hudo poškodovan, bo ministrstvo za promet predstavilo končno poročilo. Do zdaj sta bila kot možna vzroka za nesrečo največkrat omenjena megla in požar v letalu.

11. januarja 2008 sta se na polet s civilnim letalom antonov 2 odpravila izkušen poklicni pilot in inštruktor letenja, 50-letni Viktor Bečan iz Tržiča, in 31-letni kopilot Savo Medved iz Šmartna pri Litiji. Poletela sta z letališča Šentvid pri Stični, namenjena pa sta bila na Madžarsko, na redni servis.

Dvajset minut pred 13. uro so trboveljski policisti prejeli klic o nesreči letala pri Sveti Planini nad Trbovljami, medtem ko krajani pravijo, da so že okrog 11. ure slišali dva močna poka.

Policisti so odšli na prizorišče tragedije, do katerega pa so se zaradi neprehodnega smrekovega gozda prebili zelo težko. Na pomoč so jim priskočili tudi gasilci in reševalci.

Pešačiti so morali kakšen kilometer po razmočenem terenu, kjer pa so naleteli na grozljiv prizor. Povsod naokrog so ležale razbitine, našli pa so tudi mrtvega pilota. Kopilota je eden od policistov našel na gozdni poti. Bil je hudo opečen in zmeden. Prepeljali so ga v ljubljanski klinični center, a pri tem jih je oviralo vreme.

Skoraj natanko dve leti in štiri mesece po nesreči bodo končno znane uradne ugotovitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.