Slovenija > Črna kronika
78 ogledov

Konoplja dobro uspevala med paradižniki

Konoplja med paradižnikom
1/2
PU Koper
30-letnik je na vrtu med sadike paradižnika zasadil še dobrih dvajset sadik prepovedane konoplje. Za to je kazensko ovaden.

Koprski kriminalisti so bili obveščeni, da naj bi bil v bližini stanovanjske hiše na območju Kolombana na vrtu med gredicami paradižnika nasad prepovedane droge konoplje. Med preverjanjem so ugotovili, da je na vrtu najmanj dvajset sadik prepovedane droge konoplje. Konoplja je bila tudi med sadikami paradižnika na drugih gredicah, so sporočili s koprske policijske uprave. 

Kriminalisti so ugotovili, da za nasad  skrbi 30-letni moški z območja Kolombana, ki prebiva v stanovanjski hiši poleg vrta. Med hišno preiskavo so mu zasegli še 85 sadik konoplje, visokih od pol do enega metra, 19 vej sadik konoplje, katere so se sušile, ter manjšo količino že posušene konoplje.

"Glede na količino zasežene prepovedane droge konoplja obstaja utemeljen sum, da se 30-letnik  organizirano ukvarja z gojenjem večjih količin prepovedane droge konoplja, katera je bila očitno namenjena za nadaljnjo prodajo," so še pojasnili policisti.

Zoper osumljenega bo zaradi kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet  s  prepovedanimi drogami na Okrožno državno tožilstvo iz Kopra podana kazenska ovadba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.