Slovenija > Črna kronika
57 ogledov

Konopljo gojil v platnenem šotoru

Zaseg konoplje
1/4
PP Maribor I
Pri 26-letnemu Mariborčanu našli 21 litrskih kozarcev za vlaganje, v katerih pa niso bile kisle kumarice.

Mariborčana so policisti z vrečko, v kateri je bilo 49,85 grama konoplje, zalotili na industrijski ulici v Mariboru.

Zaradi suma, da ima doma še več zaloge, so policisti opravili hišno preiskavo. V njegovi sobi so našli prirejen prostor za gojenje konoplje  - postavil je platnen šotor, ki pa je bil prazen.

"Med preiskavo so policisti zraven opreme, potrebne za gojenje konoplje v posebej prirejenem prostoru, našli še 21 litrskih kozarcev za vlaganje, napolnjenih s prepovedano drogo konopljo in elektronsko tehtnico, na kateri so bile sledi konoplje," pojasnjujejo na PU Maribor.
Osumljenca bodo policisti kazensko ovadili.

Gojil v rastlinjaku

Konopljo pa so policisti našli tudi med hišno preiskavo pri 38-letnem moškem iz okolice Grosuplja. Odkrili so rastlinjak, v katerem je bilo 45 rastlin konoplje, visokih med 200 in 230 centimetrov.

Zaseg konoplje v Ribnici | Avtor: PU Ljubljana PU Ljubljana


Našli so še dva prirejena prostora za vzgojo konoplje, vendar tam v času preiskave  ni bilo svežih rastlin, ampak samo oleseneli deli rastlin. Tudi 38-letnika bodo policisti ovadili, so sporočili s PU Ljubljana.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.