Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Konopljo prodajal pred šolo

Fotografija je simbolična. (Foto: iStockPhoto) Žurnal24 main
Kranjski kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper 17-letnika zaradi preprodaje konoplje.

Kriminalisti PU Kranj so novembra lani ugotovili, da 17-letni Kranjčan pred eno izmed srednjih šol preprodaja prepovedano drogo – konopljo. Pri tem so mu zasegli manjši paketek z drogo.

Nadaljeval s preprodajo
Z nadaljnjim  zbiranjem obvestil in pri poostrenem nadzoru okolice šole so kriminalisti 30. 11. 2010 pred šolo opazili neznance, ki so si izmenjavali predmete. Pristopili so do njih in v postopku ugotovili, da je osumljeni 17-letnik  dvema neznancema prodal prepovedano konopljo. Pri sebi je imel še 10 manjših PVC-vrečk, v katerih je bila prepovedana marihuana, pripravljena za nadaljnjo preprodajo. Kriminalisti so mu prepovedano drogo in pridobljeni denar (190 evrov) zasegli in mu odvzeli prostost.

Med hišno preiskavo so mu zasegli še digitalno tehtnico, več vrečk za pakiranje prepovedane droge in okoli 16 gramov konoplje. "Po prejetih analizah, v katerih se je potrdilo, da gre dejansko za prepovedano drogo, konopljo , so policisti zoper osumljenega podali kazensko ovadbo," so še sporočili s PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.