Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Konopljo skrival pod kavčem

Zasežena konoplja
1/4
PU Kranj
Gorenjski kriminalisti so med hišno preiskavo v Hrastju zasegli dobrih 74 kilogramov konoplje. Zaslužili bi okoli 148 tisoč evrov.

V ponedeljek so gorenjski kriminalisti na podlagi informacij, da v hiši v Hrastju pri Kranju skladiščijo večjo količino konoplje, opravili hišno preiskavo.

Našli so nekaj več kot 74 kilogramov posušene konoplje in tudi pripomočke za pridelavo in predelavo prepovedane droge, kot so mlinček za mletje, tehtnico, gnojila, ventilatorje itd.

Trije prijeti

Že v hiši so prijeli 29-letnega Kranjčana in 30-letnika iz okolice Kranja. Odvzeli so jima prostost, sodnica pa je zanju odredila hišni pripor. Danes pa so kriminalisti odvzeli prostost še tretjemu osumljencu, in sicer 30-letnemu Kranjčanu. Vse tri so kriminalisti kazensko ovadili; za to kaznivo dejanje je predvideno od enega do deset let zapora.

Dober zaslužek

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da bi vrednost zasežene prepovedane droge na črnem trgu znašala okoli dva tisoč evrov na kilogram, kar skupno znaša okoli 148 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.