Slovenija > Črna kronika
26571 ogledov

Spolno jo je zlorabil šele, ko se je zbudila, zato ga sodišče ni obsodilo

nasilje, ženska, pretep, posilstvo Shutterstock
Nenavadna sodba koprskega višjega sodišča: Moški je družinsko prijateljico spolno napadel, a ne gre za posilstvo, ker je to naredil šele, ko se je zbudila.

11. oktobra 2015 ob sedmih zjutraj je moški v otroški sobi svojega stanovanja spolno napadel svojo spečo žrtev, pijano družinsko prijateljico, in z njo tudi s pomočjo sile imel spolni odnos, a je sodišče sklenilo, da ni kriv posilstva, piše današnji Dnevnik.

Po poročanju Dnevnika je koprsko višje sodišče zavzelo stališče, da ni mogoče govoriti o kaznivem dejanju posilstva, saj je obtoženi silo zoper svojo žrtev uporabil šele tedaj, ko se je ta prebudila. Začela ga je odrivati z rokami, on pa ji je z roko prekril usta in jo s silo telesa pod seboj zadržal toliko časa, da je končal spolni odnos.

"Kadar storilec uporabi silo šele po tistem, ko že pride do spolnega odnosa, oziroma zato, da spolni odnos dokonča, kot je to v obravnavani zadevi, potem kaznivo dejanje posilstva ni podano," je sklenil senat koprskih višjih sodnikov.

Moški se sicer ni povsem izognil sankciji, saj ga je višje sodišče obsodilo za blažje kaznivo dejanje spolne zlorabe slabotne osebe in mu izreklo kazen enega leta zapora (tri mesece manj kot na prvi stopnji za posilstvo), še piše današnji Dnevnik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 29
  • leonardo 07:38 09.januar 2019.

    Velikokrat preberemo, da mlada dekleta le s težavo prijavijo posilstvo. Jim je za zameriti, če preberejo tako absurdne sodbe naših vrlih neomadeževanih sodnikov, ki so bolj ali manj na strani posiljevalcev? Verjetno moraš priti na sodišče s spermo med nogami, ...prikaži več da ti bodo verjeli, saj besede in črnice gotovo niso dovolj, da bi ti nek sprevržen sodnik verjel?

  • Spark 06:19 09.januar 2019.

    Ta kreten ne bo razumel posilstva, dokler mu ga NN ne zabije med spanjem.

  • matermila 14:38 08.januar 2019.

    Roko na srce,ta sodnik ni vreden da ga pes poščije,bi pa priporočal eno nežno posilstvo tega istega,s strani kakega obdarjenega pedra.