Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Koper: ujeli lažnega cenilca

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Kar šest let se je 53-letni moški izdajal za sodnega izvedenca gradbene stroke in tako med drugim zavajal banke in občine. Njegove cenitve so se od pravih cenilcev precej razlikovale.

Moški je storitve opravljal zlasti na obalno-kraškem območju, so sporočili iz PU Koper. Preiskava je pokazala, da je med letoma 2004 in 2010 izdelal skupno 609 cenilnih poročil za ugotovitev tržne vrednosti nepremičnin tako za fizične kot pravne osebe, med katerimi so tudi banke in občine.

"Nekatera njegova cenilna poročila vsebujejo ocenjene vrednosti za posamezne nepremičnine, ki se tudi za sto odstotkov razlikujejo od ocenjenih vrednosti nepremičnin drugih cenilcev, ki so do svojega strokovnega naziva upravičeni."

Koprski policisti so zoper 53-letnega cenilca na pristojno okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi suma ponarejanja listin, saj je na cenilnih poročilih nepremičnin navajal, da je sodni izvedenec gradbene stroke, čeprav to ni, prav tako pa je te storitve oglaševal na svoji spletni strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.