Slovenija > Črna kronika
5817 ogledov

Motorista je vrglo čez ograjo, motor pa je peljal naprej in ...

Motor, motorist, prometna nesreča Policija
Nedeljsko popoldne je zaznamoval kopica prometnih nesreč, v katerih se je več ljudi poškodovalo.

Policisti PU Ljubljana so imeli v nedeljo veliko dela s prometnimi nesrečami. Nekaj pred 16. uro so bili obveščeni o prometni nesreči v Podskrajniku. Motorist je vozil v smeri proti Cerknici, ko je nenadoma upočasnil in zapeljal levo, kjer je trčil v voznico osebnega vozila, ki je peljala v nasprotni smeri. "V nesreči se je motorist huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Voznica osebnega vozila se je lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek," so zapisali.

Nekaj pred 17. uro je do prometne nesreče prišlo na cesti med Medvodami in Vodicami. V nesreči sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Voznica osebnega vozila je prehitevala kolesarja na premajhni oddaljenosti od njega, zato je s stranskim ogledalom trčila vanj. Kolesar je padel in se lažje poškodoval. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek. 

Okoli 19.30 se je zgodila nesreča na gozdni cesti v Loškem potoku. Ugotovljeno je bilo, da je voznik štirikolesnika vozil po gozdni cesti, ko je ob desnem robu zapeljal na kamen in padel. V nesreči se je huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek. 

Dobro uro kasneje se je zgodila nesreča v Logatcu. Motorist je vozl v koloni vozil, ki so pred njim začela zavirati. "Motorist je poskušal preprečiti trčenje in zaviral, vendar je izgubil oblast nad vozilom in padel desno čez odbojno ograjo. Motor pa je sam peljal še nekaj metrov naprej in trčil v eno izmed vozil v koloni," so nesrečo opisali policisti. Motorist se je v nesreči huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek. 

Okoli 21.30 se je nesreča zgodila na Štajerski cesti v Ljubljani. Udeležena sta bila voznik osebnega vozila in peška. Voznik je spregledal peško, ki je šla čez prehod in trčil v njo. Peška se je v nesreči lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:59 02.oktober 2023.

    Kako se vozi po naših “cestah“ je prav čudno,da ni še več nesreč.Pol jih sploh ne obvlada cestnih predpisov,veliko tudi znakov ne,pišejo tekste po telefonih.Rabil bi policaje v civilu,in civilnem avtu,pa da se malo vozijo po ljubljani in okolici,bi na ...prikaži več dan pokasirali toliko,da bi imeli vsi za nove čevlje.

  • h4ck3r 09:07 02.oktober 2023.

    Me zanima po kakšnem postopku ste naredili ta nabor nesreč? Motoristi? Območje? PU? Res zanimivo, ker včeraj se je tudi na koroškem zgodila nesreča, kjer je bil vpleten motorist in o kateri je poročal tudi Radio SI popoldan, pa o ...prikaži večo tem ne sluha ne duha...očitno je koroška res 3. razredna dežela...mogoče bi se moral takrat plebiscit drugače razrešiti in bi imeli veliko več kot imajo danes. ŠE novinarji pri tako nepomembnih člankih pozabljate na njih...žalostno.