Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Kopilot čudežno preživel

Objavili šokanten posnetek letalske nesreče.

Na spletu je zaokrožil posnetek hude letalske nesreče, ki se je 5. avgusta zgodila na Islandiji. Manjše letalo je z veliko hitrostjo strmoglavilo na športno letališko stezo in zagorelo. Pilot in kopilot sta v eksploziji, ki se je zgodila nekaj sekund za tem, ko je letalo z levim krilom zadelo v pisto, umrla. Kopilot Axel Albert Jensen je nesrečo preživel.

Zakaj se je nesreča zgodila, še ni znano. Po nekaterih podatkih je bil pilot prisiljen pristati na športni letališki stezi, po drugih se je nesreča zgodila zato, ker je letalo letelo preblizu letal, ki so izvajala akrobacije v zraku.

Posnetek, ki so ga objavili v ponedeljek, prikazuje letalo, ki nenadzorovano zaokroži nad pisto in udari v tla. Prisotni na stezi so najprej v šoku obstali, nato pa pohiteli na mesto nesreče.

Albert Jensen je preživel že dve letalski nesreči.

Komentarjev 4
  • Mr.Bean 07:31 09.januar 2014.

    morda obstaja avtomatski kopilot....

  • Aleš Janša 00:29 09.januar 2014.

    brisanac ;)

  • Bizgec 21:38 08.januar 2014.

    "Pilot in kopilot sta v eksploziji, ki se je zgodila nekaj sekund za tem, ko je letalo z levim krilom zadelo v pisto, umrla. Kopilot Axel Albert Jensen je nesrečo preživel." Koliko kopilotov pa ima to letalo? A ni ponavadi najvec en?