Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Koprski policisti razbili preprodajalsko mrežo

droga
1/3
PU Koper
Včeraj so koprski kriminalisti zaključili enoletno kriminalistično preiskavo kriminalne združbe preprodajalcev prepovedanih drog z območja Policijske uprave Koper. Priprli več ljudi.

S kriminalistično preiskavo so začeli že v februarju 2011, ko so koprski kriminalisti v sodelovanju z italijanskimi kolegi Squadro Mobile iz Trsta pri rednem delu začeli zaznavati povečano ponudbo prodaje prepovedane droge heroin na območju slovenske obale in širšem tržaškem območju.

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da kriminalno združbo preprodajalcev prepovedanih drog na slovenski obali vodi 46-letnik z območja Portoroža, ki je organiziral mrežo svojih najmanj osmih preprodajalcev.

Prepovedano drogo heroin je 46-letnik mreži svojih preprodajalcev dobavljal po ceni od približno 23 do 25 evrov za gram, slednji pa so prepovedano drogo heroin preprodajali odjemalcem z območja Obale in Trsta tudi za 30 in več evrov za gram.

Identificirali tudi odjemalce s tržaškega območja

V sodelovanju z italijanskimi kolegi so kriminalisti identificirali tudi mrežo petih odjemalcev heroina s tržaškega območja, katerim je bil v več primerih zasežen heroin neposredno po nakupu od slovenskih preprodajalcev.

V preiskavi je bilo tudi ugotovljeno, da je v začetku leta 2011 eden od identificiranih slovenskih preprodajalcev prodal 31-letniku z območja Portoroža odmerek prepovedane droge heroin, zaradi katerega je 31-letnik po zaužitju umrl.

Včeraj zasegli skoraj kilogram heroina

Včeraj je bila na območju Policijske uprave Koper v sodelovanju s pripadniki specialne enote policije izvedena zaključna akcija, v kateri je bil 46-letni osumljenec prijet pri poskusu prodaje približno 756 gramov prepovedane droge heroin na centralnem parkirnem prostoru v Kopru.

Isti dan so prostost odvzeli še petim ljudem in opravili še pet hišnih preiskav, pri katerih so poleg ostalih predmetov zasegli tudi več kot 50 tisoč evrov, ki naj bi izvirali iz preprodaje prepovedanih drog.

V hišnih preiskavah je bila zasežena tudi večja količina zlata, katerega vrednost se ocenjuje na približno 10 tisoč evrov. V celotni kriminalistični preiskavi je bilo zasežene 1,9 kilograma prepovedane droge heroin, katere vrednost na črnem trgu bi lahko združbi prinesla od 44 do 150 tisoč evrov.

Grozi jim do deset let zapora

Med kriminalistično preiskavo je bilo zbranih dovolj materialnih in drugih dokazov za podajo kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve skupno 27 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog (po 186. členu kazenskega zakonika).

V kazenskem zakoniku je zagrožena zaporna kazen za storitev kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po členu 186 KZ-1) od enega do deset let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.