Slovenija > Črna kronika
54 ogledov

Kradejo po njivah

razno 06.06.13. paradiznik, sadje, zelenjava, roke, cesnjev, kmet, pridelovalec, Shutterstock
Širom Dolenjske z njiv in vrtov kradejo krompir, čebulo, fižol, paradižnik in ostalo zelenjavo.

Policiste novomeške uprave v obdobju od maja do avgusta pogosto pokličejo na njive in vrtove. Te dni so posredovali na območju Dolenjskih Toplic, kamor jih je poklical vrtičkar, ki so mu z vrta odnašali zelenjavo. Policisti so storilca odkrili in nakradeno vrnili lastniku.

Tovrstne tatvine so na Dolenjskem v zadnjih letih postale pogostejše.  "V pomladnih mesecih so predmet tatvine sadike zelenjave, v kasnejših mesecih pa tatvine krompirja, čebule, fižola, paradižnika in ostale zelenjave," pove Alenka Drenik z novomeške policijske uprave. Doda, da je za oškodovance še bolj moteče kot sama kraja to, da tatovi naredijo škodo tudi na pridelku, ki na njivi oziroma vrtu ostane.

Policisti lastnike pozivajo k sodelovanju; pozorni naj bodo na sumljive osebe okrog vrtov in njiv, ob sumu tatvine pa naj takoj pokličejo številko 113. "Pred letošnjo sezono so policisti obiskali tiste pridelovalce zelenjave, ki so jim tatovi v preteklih letih že pokradli pridelek," pravi Drenikova in doda, da so na območjih, kjer so njive in vrtovi policisti v tem času pogosteje prisotni, teren pregledujejo tudi vodniki službenih psov in policisti na konjih.

Komentarjev 2
  • nostradamus 08:03 12.julij 2014.

    ++++

  • westal 07:15 12.julij 2014.

    Tatove bi morali javno predstaviti z imenom priimkom in naslovom saj takole ne moremo verjeti, da so koga res dobili, če pa zakoni ne dopuščajo objave imen naj se pa zakon , ki to preprečuje takoj ukine saj ga ne bomo pogrešali.