Slovenija > Črna kronika
3562 ogledov

Kradejo torbice iz nakupovalnih vozičkov

nakupovanje, nakupovalni voziček Žurnal24 main
Primerov je več, policija je prijela češko državljanko.

Policisti so na območju Kranja v soboto po obvestilu varnostnika obravnavali prijavo o tatvini torbice oškodovancu v prodajalni in zadržanju ženske storilke na kraju.

"Kranjski policisti so osumljenko obravnavali in ugotovili, da je tatvino v prodajalni izvršila v trenutku, ko je bil lastnik krajši čas nepozoren na svoje stvari v vozičku," je pojasnil Bojan Kos iz PU Kranj. 

Varnostnik  je dejanje zaznal in osumljenko, sicer državljanko Češke, na kraju zadržal, policisti pa so jo zaslišali in jo bodo kazensko ovadili.

Zaščitite se

Policija opozarja, da so bile odložene stvari v nakupovalnih vozičkih že večkrat tarča tatov, storilci pa si jih prilastijo v trenutku, ko se lastniki ukvarjajo z artikli  na nakupovalnih policah in so obrnjeni stran od svoje lastnine. "Te tatvine storilci izvršijo zelo hitro, so zelo tihi, po dejanju pa trgovino tudi hitro zapustijo," razlaga Kos. "Ta dejanja lastniki stvari lahko preprečijo že z osnovnim samozaščitnim  dejanjem, ki je, da imaš lastnino (denarnice, torbice, telefone) pri sebi in ne v nakupovalnem vozičku, za katerega vemo, da v prodajalnah ni in ne bo stalno pod nadzorom."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jakec1575 08:38 14.avgust 2018.

    ocitno bomo morali državljani narediti eno "akcijo" proti zeparjem, ki bo odmevala po evropi, da spokajo iz drzave.

  • jakec1575 08:37 14.avgust 2018.

    pa tako varna državica smo bili. Evo s turisti so prisli zeparji. Clovk se v trgovino ocitno ne more vec brez pozornosti.