Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Kradel, varnostniku pa se je predstavil kot agent

Pištola Shutterstock
Policisti nadaljujejo preiskavo primera moškega, ki naj bi se izdajal za Interpolovega agenta.

Nanj so postali pozorni, ko je januarja v eni izmed ljubljanskih trgovin poskušal ukrasti nekaj izdelkov, pri čemer ga je zalotil varnostnik. Takrat je varnostniku pokazal službeno izkaznico Interpola in pištolo, zato ga je varnostnik izpustil.

Policisti so nadaljevali s preiskavo in ugotovili, da gre za 35-letnega moškega iz Ljubljane, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Na podlagi odredbe sodišča so pri njem opravili hišno preiskavo, kjer so mu zasegli izkaznici z napisoma Interpol Police in International Police Force z njegovimi podatki. Našli in zasegli so tudi 25 nabojev.

Policisti zaradi suma, da je moški storil kaznivo dejanje lažnega izdajanja za uradno osebo, nadaljujejo preiskavo in ugotavljajo pristnost dokumentov in izkaznic ter njihov izvor. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo, so še povedali na ljubljanski policijski upravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.