Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Kradla cigarete in hrano

ženska lisice Shutterstock
Prodajalci so ju pri kraji sicer zasačili, a je eden izmed osumljencev uporabil solzivec, tako da sta pobegnila.

Bežigrajski policisti so odvzeli prostost 27- in 29-letnemu Ljubljančanu, ki sta osumljena kaznivih dejanj velike tatvine. Osumljenca naj bi kradla v prodajalnah na območju Jesenic in Ljubljane, v katerih je eden od njiju opazoval ali zamotil zaposlene, drugi pa je izvršil tatvino, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Zamotil prodajalce, drugi kradel

Moška sta največkrat ukradla cigarete ter različne prehrambne izdelke, so pojasnili na ljubljanski policijski upravi. Januarja sta iz prodajalne na Jesenicah ukradla za okoli 500 evrov izdelkov, aprila pa za okoli 2.000 evrov.

Marca sta na enak način poskušala izvršiti tatvino tudi v prodajalni ob Dunajski cesti v Ljubljani. Prvi osumljenec je opazoval dogajanje v prodajalni, drugi pa je vstopil v skladišče in vzel večjo količino cigaret. Pri tem so ga zalotili zaposleni, ki so ga poskušali zadržati, vendar je 29-letni osumljenec enega od njih poškropil s solzivcem in pobegnil.

Kar neposredno v zapor

Policisti so na podlagi zbranih informacij osumljenca izsledili in jima odvzeli prostost. Za 27-letnika je preiskovalni sodnik odredil pripor, 29-letnika pa so odpeljali na prestajanje zaporne kazni zaradi predhodnih kaznivih dejanj. Oba sta sicer povratna storilca premoženjskih kaznivih dejanj, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.