Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Kradla kot sraki

Bančne kartice so bile tatovoma zelo ljube. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Celjski policisti prijeli dva osumljenca – odgovorna naj bi bila kar za 33 tatvin in velikih tatvin.

Osumljenca sta stara 24 in 26 let, oba sta odvisnika od drog in ravno s krajami sta si zagotavljala denar za prepovedane substance.

Opozorilo!
Občane na PU Celje ob teh primerih opozarjajo, naj zaklepajo stanovanjske hiše, ko so odsotni od doma in naj zraven bančnih kartic ne hranijo PIN številk, saj s tem v primeru tatvine bančne kartice omogočijo storilcem, da jim izpraznijo bančne račune.

Iz odklenjenih stanovanjskih hiš in poslovnih objektov sta odtujevala zlatnino, denarnice, denar, bančne kartice s PIN številkami in druge vrednejše predmete. Z ukradenimi karticami sta nato dvigovala denar na bankomatih in kupovala v trgovskih centrih v Celju.

Mlajši že na prostosti
Deset oškodovancev sta prikrajšala za okoli 9 tisoč evrov. 24-letnega osumljenca so že izpustili, 26-letnika pa so privedli v mariborske zapore na prestajanje enoletne kazni zapora, saj je za njim bila razpisana tiralica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.