Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Kradli po vsem svetu

Zivljenje 08.03.11, kartice, kreditne kartice, placilna kartica, placevanje, fot Shutterstock
Bolgarska in španska policija sta razbili mednarodno kriminalno mrežo, ki je kradla številke kreditnih kartic z bančnih avtomatov po vsem svetu.

V okviru obsežne mednarodne policijske operacije so v Bolgariji, Španiji in na Madžarskem aretirali 25 ljudi.

Policijska operacija je stekla septembra 2012 v Madridu, ko je tamkajšnja policija odkrila več naprav za branje magnetnega zapisa bančnih kartic, nameščenih na bankomatih, s pomočjo katerih so kriminalci kradli številke bančnih kartic in PIN številke, nato pa s ponarejenimi karticami dvigovali denar.

Preiskovalci so uspeli priti na sled bolgarskemu vodji združbe in izsledili dva laboratorija za izdelavo t.i. skimming naprav ter ponarejene bančne kartice v bolgarskih mestih Varna in Plovdiv.
Samo v Španiji je združbi uspelo z bančnih avtomatov dvigniti več kot milijonov evrov, delovali pa so tudi v Avstriji, Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, Italiji, ZDA ter v več državah Latinske Amerike in Azije. Preiskava bo pokazala, do koliko denarja so se dejansko dokopali na ta način po vsem svetu.

Kriminalna združba se je ukvarjala tudi s krajo avtomobilov in trgovino z drogami. Obsežno policijsko operacijo sta koordinirali evropski agenciji Europol in Eurojust ob pomoči bolgarske agencije za nacionalno varnost, so še sporočile oblasti v Sofiji.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.