Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Kradljivi tujci v Sloveniji

Denar, evri, štetje denarja Boštjan Tacol
Več primerov tatvine denarja v trgovinah. Nižje vsote kradejo tujci. Na delu prijeli Čeha, Belgijci so ušli, iščejo še tujca, ki je govoril angleško.

V petek popoldne je neznanec v koprski trgovini prodajalko ogoljufal za 150 evrov. V trgovino sta prišla dva tujca in kupila vezalke za 1,25 evra. Nato je moški, ki je govoril v angleškem jeziku, prodajalki predal 2 x 20 evrov in 2 x 5 evrov ter jo prosil, da jih zamenja za bankovec za 50 evrov. Ker je bil bankovec strgan, ga moški ni sprejel in trgovko prosil, da ga zamenja za drug bankovec. Medtem ko je prodajalka vzela nekaj bankovcev po 50 evrov in jih pregledovala, je za trenutek pogledala skozi okno, kar je moški izkoristil in ukradel tri bankovce za 50 evrov.

Podobna zgodba v prestolnici

Policisti ljubljanske uprave so bili dan zatem, v soboto okrog 21. ure, obveščeni o podobni drzni tatvini v enem od prodajaln na območju enega od nakupovalnih centrov v Ljubljani. V prodajalno sta vstopila moški in ženska. Moški je pristopil do prodajnega pulta in z angleškim naglasom prosil prodajalko, če mu lahko zamenja bankovce po 20 in 10 evrov za en bankovec za 50 evrov s slovenskimi serijskimi številkami. Medtem ko je prodajalka iskala primeren bankovec, se je moški ponudil, če lahko sam poišče bankovec, kar mu je prodajalka tudi dovolila. Takrat pa je storilec izkoristil nepazljivost prodajalke in odtujil več bankovcev po 50 evrov. Policisti še zbirajo obvestila.

Kradljivi Čeh in Belgijci

Radovljiški policisti so medtem v petek popoldne v  Lescah  obravnavali  27-letnega  Čeha, ki je v trgovini iz blagajne ukradel denar. Čeh je v trgovino vstopil dvakrat. Pri prvem vstopu si  je  le na  hitro  ogledal  notranjost trgovine, prostor je zapustil ne da bi kaj kupil.

Nekaj minut kasneje je  vstopil  še  enkrat; izkoristil je nepazljivost  prodajalca in mu iz blagajne  ukradel 250 evrov gotovine. Prodajalec je tatvino opazil, ko si je Čeh denar tlačil za hlače. Pridržal ga je do prihoda policistov, ki so Čeha pridržali.

Podobno tatvino so radovljiški policisti obravnavali že v petek zjutraj okoli 10.
ure,  ko  so  trije tujci v trgovini v Brezjah najprej zamotili prodajalki,
potem  pa  izkoristili  njuno  nepazljivost in se okoristili za okoli 1.000
evrov  gotovine.  Po  dejanju  so  se odpeljali z večjim temnim osebnim avtomobilom belgijskih registrskih oznak.

Komentarjev 1
  • Leon Plemeniti 11:17 05.avgust 2014.

    TO SPLOH NI RES TUJCI V SLOVENIJI SO SAMI POŠTENI LJUDJEPOLNI SOČUSTVOVANJA LJUBEZNI IN NOTRANJE LEPOTENOT