Slovenija > Črna kronika
148 ogledov

"Kraj smrti očistila, kot da bi odpeljala kup smeti"

Preteklo soboto je naravne smrti na zunanji bazenski ploščadi MTC Fontana v Mariboru umrla ženska. Bralka trdi, da je bil odnos reševalcev do pokojne nespoštljiv, do ostalih gostov pa ignorantski.

"Po neuspelem oživljanju so pokojnico s še vdetim tubusom pokrili z rjuho in jo odpeljali v reševalno vozilo. Potem je prišla čistilka s sesalcem in počistila mesto, kjer se je odvila drama. Naj poudarim, da ni bilo vidnih sledov krvi ali česarkoli, kar bi bilo treba sčistit. DJ je med oživljanjem pospravil svojo opremo in to je bilo vse. Ko je čistilka opravila svoje delo, se je kopanje nemoteno nadaljevalo. Nobene besede s strani osebja, nič! Je primerno, da se kraj smrti očisti kot bi odpeljali kup smeti, govna ali česa podobno umazanega?" je zgroženo zapisala bralka.

Tomislav Vezjak, direktor MTC Fontana, odgovarja, da neukih pripomb bralke ne razumejo. "Žalosti nas, da je naša obiskovalka je med preživljanjem prostega časa na zunanji bazenski ploščadi doživela srčni infarkt," pojasnjuje Vezjak: "V tistem trenutku sta bila prisotna dva reševalca iz vode, ki sta svoje delo opravila v skladu spravili stroke, saj sta takoj in predvsem
pravilno izvedla oz. izvajala vse temeljne postopke oživljanja. A žal, kljub enourni intenzivni reanimaciji tako naših reševalcev, kot tudi zdravniškega osebja Urgentnega oddelka iz UKC Maribor naše obiskovalke niso uspeli oživeti."

Pritožb niso prejeli

Dodal je, da so reševalci usposobljeni za različne dogodke, ki bi se lahko zgodili na kopališču, posebej pa morajo opraviti še preizkus za nudenje prve pomoči.

Bazensko ploščad pa so očistili v skladu z internimi standardi, "osebje urgentnega oddelka je bilo prisotno v delovni obutvi, kar povzroča vnos umazanije iz zunanjega okolja“. Zabavni program, ki je potekal ob zaključku nagradne igre, pa so prekinili v trenutku, ko se je gospa onesvestila in to so tudi sporočili obiskovalcem, je dejal Vezjak: "Pritožb nismo prejeli, smo pa prejeli pohvale za izredne profesionalen pristop in izvedbo celotne reanimacije tudi s strani obiskovalcev in prisotne zdravnice.“

Komentarjev 12
  • gift 20:44 04.september 2014.

    Koliko ljudi pa se naj drenja okoli nezavestnega in mu jemlje zrak?

  • gift 20:35 04.september 2014.

    In zakaj je čistilka očistila le kraj smrti? Zdravniška ekipa je v "delovni obutvi" prišla mimo notranjega bazena, potem pa z zunanjega zadaj ven. Po poti torej niso "vnašali umazanije z zunanjega okolja"?

  • smejka 12:22 04.september 2014.

    Erikkk...nisem bila na bazenu,vsaj 200 km stran in nisem zagovarjala niti kritizirala strokovnost reševalcev niti osebja,saj za to nisem pristojna ,usposobljena in ne prisotna.Zmotilo me je zgolj dejstvo komentatorke,ki je vedela vse kaj ni bilo prav in kako počasi se ...prikaži več je odvijalo...zakaj potem na mestu ni ukrepala?Vsi po vrsti v tej državi samo komentiramo,kritiziramo,modrujemo in gremo hitro in strmo navzdol....in vsi se zgražamo,naredimo pa nič.Bojim se,da za nami še počistil ne bo nihče.Krivi bomo sami.