Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Kraje na hrvaških plažah

Kopalci Pixsell
Hrvaška policija tudi v letošnjem poletju beleži več kraj na hrvaških plažah; prejšnji konec tedna so se tatovi samo na območju Krka in Raba okoristili z dobrimi šestimi tisočaki evrov.

Državljani Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Češke, Italije in Slovenije so prejšnji konec tedna policiji prijavili kraje v skupni vrednosti 6.588 evrov. Torbe za na plažo in stvari v njih so jim ukradli takrat, ko so bili v morju oziroma takrat, ko svojih stvari niso imeli pod nadzorom. Poleg gotovine so oškodovanci prijavljali tudi kraje kreditnih kartic, dokumentov, sončnih očal, kamer in fotoaparatov, ključev vozil in ostalih predmetov.

Hrvaška policija turiste zato še enkrat opozarja, da vrednih stvari ne nosijo s seboj na plažo oziroma jih ne puščajo brez nadzora. V želji, da bi povečala ozaveščenost turistov, tamkajšnja policija postavlja tudi tako imenovane info točke, na katerih svetuje, kako se zaščititi pred lopovi na plažah in čim bolj varno preživeti počitnice. Ta konec tedna so info točko postavili v Crikvenici in na Novem Vinodolskem, svetovalni teden so nadaljevali v Selcah in Jadranovem.

Prisotnost slovenske policije

Med 14. julijem in 14. avgustom bodo hrvaškim kolegom na pomoč priskočili tudi slovenski policisti. Delovali bodo na območju istarske, liško-senjske in primorsko-goranske policijske uprave, in sicer pri tistih dejavnostih, ki jih hrvaški policisti opravljajo v povezavi s slovenskimi državljani.

Na slovenskega policista na hrvaški obali se lahko obrnete preko slovenskega veleposlaništva v Zagrebu ali preko posameznih policijskih postaj, kjer bodo delovali (Pula, Novalja in Krk).

Turistov letos več

Turistov kraje na hrvaških obalah očitno ne odvrnejo, začetek osrednje turistične sezone je izredno obetaven; kot poroča Dnevnik Nove TV, je turistični zaslužek v prvih petih mesecih presegel milijardo evrov, znaša 15 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Največji porast števila gostov ima Split, ki beleži 24 odstotkov več prihodov, kot lani, in 23 odstotkov več nočitev. Počivališča so glede na lanskih prvih pet mesecev zaslužila celo 57 odstotkov denarja več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.