Slovenija > Črna kronika
79 ogledov

Kranjčanu zasegli cel arzenal orožja

Zaseženo orožje
1/4
PU Novo mesto
Kranjčan bo moral odgovarjati zaradi preprodaje orožja. Med hišno preiskavo so policisti našli avtomatsko puško, štiri pištole, tri revolverje, 13 pušk, več kot 1.800 nabojev in dele orožja.

Trebanjski policisti so pri opravljanju nalog ugotovili, da naj bi v okolici Trebnjega neznanec občanom v odkup ponujal orožje in strelivo. Pri preiskavi so ugotovili, da gre za 57-letnega moškega z območja Policijske uprave (PU) Kranj.

Pridobili so odredbo sodišča in na osumljenčevem naslovu prebivanja opravili hišno preiskavo, so sporočili s PU Novo mesto.

Našli arzenal orožja

V hišni preiskavi so mu zasegli avtomatsko puško, štiri pištole, tri revolverje, 13 pušk različnih kalibrov, več kot 1.800 nabojev in dele orožja.

Preprodajal je

57-letni osumljenec za orožje nima ustreznih dovoljenj, so še sporočili policisti, ki ga bodo po preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje orožja ali eksploziva ter prometa z njim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.