Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Kranjski župan Boštjan Trilar ovaden

Gasilec Anže Petkovšek
Ovadba zoper kranjskega župana Boštjana Trilarja zaradi domnevno spornega imenovanja direktorja občinske gasilsko reševalne službe.

V Kranju so tamkajšnji občinski svetniki 22. aprila glasovali o imenovanju Tomaža Krišlja za prvega moža občinskih poklicnih gasilcev. Njegovo imenovanje so potrdili s 17 glasovi za, 9-timi proti, ostali svetniki so se vzdržali.

Kot opozarja eden izmed svetnikov, Zoran Stevanović, je Krišelj osebni županov prijatelj, v času volilne kampanje je bil član njegovega volilnega štaba. Da je mera polna, iz poročila o glasovanju izhaja, da je za imenovanje volil tudi svetnik, ki ga na seji sploh ni bilo, saj je bil bolan.

Stevanović je prepričan, da je bilo glasovanje nezakonito in je konec tedna na kranjsko policijsko upravo podal ovadbo zoper župana zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in pravic.

Župan vsakršno krivdo zavrača in pojasnjuje, da je do zmede prišlo zaradi zamenjanih glasovalnih naprav, kar pa naj ne bi vplivalo na izid glasovanja.

Komentarjev 1
  • Milan Novak 14:25 25.maj 2015.

    Nije zadovoljan sa izborom jer nije uspeo njegov zemljak !!