Slovenija > Črna kronika
6162 ogledov

Kras: Obglavil brata in babico, trupli ter glavi sežgal v peči

Nož kri nasilje umor dokaz
Ker je bil neprišteven, bo za kazen najbrž preživel le pet let na psihiatriji.

Glavna obravnava v sojenju 36-letnemu Kraševcu, ki je obdolžen storitve dvojnega umora marca lani, bo 14. junija. Na njej pa tožilstvo zanj ne bo predstavilo obtožbe, ampak bo predlagalo, naj mu sodišče izreče varnostni ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja, poročata današnja Delo in Slovenske novice.

"Glede na zadnje prejeto izvedensko mnenje smo prvotno vloženo obtožbo spremenili v predlog za izrek varnostnega ukrepa," je namreč za časnika pojasnila vodja koprskega tožilstva Barbara Milič Rožman.

Zagovornik 36-letnika Gorazd Gabrič je namreč predlagal postavitev tričlanske komisije za izvedenska mnenja. Ta bi se po njegovem morala opredeliti že glede temeljnega vprašanja, ali se je obdolženi sploh sposoben izreči o krivdi. Za postavitev komisije se je sodnica odločila po januarskem naroku. Kot navajata časnika, pa je komisija za izvedenska mnenja ljubljanske medicinske fakultete zdaj očitno ugotovila, da je bil neprišteven.

Če mu bodo izrekli varnostni ukrep, bodo smeli tega na mariborski enoti za forenzično psihiatrijo izvajati največ pet let. Obdobje hospitalizacije v socialno-varstvenem zavodu mu sicer lahko podaljšajo, vendar le na podlagi zakona o duševnem zdravju, če bodo za to obstajali zdravstveni razlogi, še navajata časnika.

Dvojni umor se je v vasi Lukovec pri Štanjelu zgodil 20. marca, ko je tedaj 35-letnik z uporabo hladnega orožja oz. orodja umoril 31-letnega brata in 80-letno babico, trupli pa nato obglavil ter glavi sežgal v peči. Policijo je nato poklical sam in ob prihodu policistov dejanje tudi priznal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • kapibara 12:39 07.junij 2018.

    Vedite pa, da taki modeli, po zdravljenju ( NE Ozdravljenju) dobijo kartonček za gibanje v družbi, na katerem piše, da NE odgovarja za svoje dejanja( bilo kera) in ga tudi plcaji ne "tikajo"...

  • alen04 11:51 07.junij 2018.

    Za psihopate je le doživljenski zapor ali psihiatrija.

  • Lovebites 11:03 07.junij 2018.

    Bolano.In to je sodstvo in pravosodje?Tip je psihopat,nikoli ne bo sposoben funkcionirati v normalni druzbi .Zapret do smrti.Kdo bo odgovarjal za posledice,ko bo naredil naslednjo grozoto,ko pride ven se bolj prf.......,glede na to,da ga bodo 5 let filali z raznoraznimi ...prikaži več tabletami.Ta gnoj se je ze rodil z bolnimi mozgani,treba ga zapret do konca zivljenja.Kako se bodo ljudje zascitili ,ko pride ven?In ziveti v stalnem strahu..mrssss golazen sodniska