Slovenija > Črna kronika
1260 ogledov

Kriminalisti na ministrstvo za delo

Policija Gregor Prebil
Na ministrstvu obisk kriminalistov potrjujejo.

Na Ministrstvu za delo RS so se dopoldne oglasili kriminalisti; kaj preiskujejo, na ministrstvu za zdaj ne odgovarjajo.

Kot poroča portal Siol.net naj bi kriminalisti obiskali nekdanjo državno sekretarko za ministrstvu za šolstvo Andrejo Barle Lakota, danes zaposleno na ministrstvu za delo.

Kriminalisti naj bi preiskovali sporno plačilo zdravilcu, še poroča omenjeni portal. Iz PU Ljubljana so medtem sporočili, da kriminalisti danes tako na območju PU Ljubljana kot PU Maribor na podlagi sodne odredbe opravljajo hišne preiskave in prostore državnih organov na sedmih lokacijah.

Gre za preiskavo domnevne zlorabe položaja, ki so je osumljene štiri osebe. Za zdaj nobeni ni bila odvzeta prostost.

slovenija 27.03.2012 denar, bankovci, Evro, finance, placevanje, foto: Bostjan T Slovenija Kriminalisti na ministrstvu za finance in pri edinem slovenskem ladjarju

Časnik Večer je pred kratkim poročal, da je policija marca na ministrstvu za izobraževanje in na zavodu za šolstvo opravila hišne preiskave v povezavi z domnevno spornim plačilom avtorskega honorarja armenskemu zdravilcu Rubenu Papianu za študije, ki jih ta naj ne bi napisal.

Sporne študije naj bi bile zelo podobne knjigam oziroma prepisane iz knjig, katerih avtorica je zdaj že nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje Andreja Barle Lakota, ki je bila v tistem času direktorica urada za razvoj izobraževanja. Kot je še poročal časnik, naj bi bil honorar nakazan Papianu, pri čemer obstaja sum, da naj bi ga prejel za plačilo nekaterih drugih storitev.

Na ministrstvu za izobraževanje so za STA potrdili, da so se kriminalisti danes oglasili tudi pri njih, niso pa imeli informacij, ali so obiskali tudi zavod za šolstvo. Več podrobnosti do konca preiskave ne morejo dati.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.