Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Kriminalisti ovadili Tuša

Preiskava pri Mirku Tušu Gregor Katič
Neuradno. Med petimi ovadenimi zaradi frekvenc za Tušmobil tudi Mirko Tuš.

Zaradi brezplačne podelitve frekvenc Tuš-mobilu je po neuradnih informacijah ovaden tudi Mirko Tuš, smo izvedeli iz virov blizu kriminalistov.

Policija je sporočila, da so kriminalisti ovadili dve podjetji in pet fizičnih oseb, starih od 33 do 54 let, kar delno potrjuje neuradne informacije, saj je Mirko Tuš star 54 let. V skupini Tuš z ovadbami niso seznanjeni.

Dve Simoničevi zlorabi

Ovadbe so vložene zaradi podelitve frekvenc Tušmobilu – prve že leta 2006, ko je Tušmobil frekvence poceni kupil od Vege, Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (Apek) pa je odobrila prenos in mu nato še razdelila spekter, da je bil za Tušmobil ugodnejši, druge pa leta 2008, ko je Tušmobil frekvence dobil brezplačno. Apek, ki ga je vodil Tomaž Simonič, je razpis objavil za božično-novoletne praznike in le v Uradnem listu, na spletni strani pa ne.

Tušmobil je bil edini interesent, zato so mu frekvence dali zastonj (Simobil je plačal 6,5 milijona evrov). No, kot kaže, ne povsem zastonj. Kriminalisti ocenjujejo, da je uradna oseba (Simonič) v zameno dobila približno 80 tisoč evrov premoženjske koristi (stanovanje v Piranu), Mirko Tuš pa naj bi bil prek podjetja Kinopodjetje Celje in družbe GM Invest Simoniču zagotovil stanovanje.

Za jemanje podkupnine in zlorabo uradnega položaja je zagrožena kazen do osem let zapora, za dajanje podkupnine pa pet let.

Komentarjev 3
  • mufi 13:53 18.november 2011.

    Kaj pa če so ovadeni "vedeli" prvi, pa so samo mislili, da se jih ni možno odkrit

  • Dixon 12:44 17.november 2011.

    Predvolilno nabijanje in iskanje političnih toč nekaterih akterjev v politiki, kako si dvigniti točke. Še bolj zanimivo je pa to da so prej vedeli novinarji za to pa kot sami ovadeni. To je možno samo v Sloveniji...

  • francelj 07:47 17.november 2011.

    Ob pravosodju, kakršnega imamo, spet idiotska predstava za javnost oziroma za TV.