Slovenija > Črna kronika
60 ogledov

Kriminalisti razjasnujejo vzrok požara

Požar v Škocjanu Bralec Dominik
Zagorelo v trgovini Vsegrad d. o. o. Trgovina zgorela v celoti. Solastnik je župan občine Škocjan. Poškodovanih ni.

Včeraj okrog sedme ure zvečer je v Dobruški vasi v občini Škocjan zagorel trgovski objekt podjetja Vsegrad d. o. o. Zagorelo je ob zidu objekta, ogenj se je nato razširil skozi okno v pisarniške prostore, trgovino z mešanim blagom, barvami ter gradbenim materialom in na zunanje pokrito skladišče, v kateri je ogenj zajel tudi cisterno s kurilnim oljem.

V celoti so uničeni prostori trgovine in pisarn ter skladišče z ostrešjem. Požar so gasili poklicni gasilci GRC Novo mesto in prostovoljni gasilci iz Škocjana, Bučke, Dobrave, Dolenjih Dol, Grmovelj, Tomažje vasi in Zagrada, skupaj 65 gasilcev, je zapisano na spletni strani Uprave RS za zasčito in reševanje.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da kriminalisti in policisti opravljajo ogled kraja dogodka in zbirajo obvestila.

"To ni bilo politično motivirano"

"Sam po sebi se požar ni zgodil, bil je zagotovo podtaknjen. Kar naj bi potrdila tudi policija, vendar preiskava še poteka.," Nam je povedal solastnik pogorele trgovine in župan občine Škocjan Jože Kapler.

Kapler ne ve kdo bi lahko podtaknil župan, saj pravi, da v enem letu odkar je župan ni prejel nikakršnih groženj. "Izključujem, da je bil požig politične narave," je povedal in dodal, da je "že poleti je nekdo zakuril palete poleg trgovine."

Požar so uspeli zajeziti

Kot smo poročali včeraj, naj bi zagorelo v trgovini, katere solastnik je župan Škocjana Jože Kapler. Požar so gasilci uspeli zajeziti, tako da se ni razširil na druge objekte, nam je povedal Robi Janžič z Gasilske zveze Novo mesto. Na srečo nihče ni bil poškodovan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.