Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Kriminalisti v Mariboru zasegli opremo za gojenje konoplje v vrednosti 20 tisoč evrov

konoplja PU Maribor
Pridelala bi vsaj 105 kg prepovedane droge, zaslužila pa okoli 400 tisoč evrov.

Mariborski kriminalisti so konec preteklega tedna opravili hišne preiskave dveh stanovanjskih prostorov, dveh vozil in poslovnega prostora v Mariboru in zasegli skupno 527 sadik konoplje in 2992,17 gramov posušene konoplje. Zasegli so tudi opremo za intenzivno gojenje konoplje v vrednosti med 15.000 in 20.000 evrov.

konoplja | Avtor: PU Maribor PU Maribor

Na leto okoli 400 tisoč evrov

Konoplja sta gojili dve osebi iz Maribora, ki sta osumljeni, da sta neupravičeno proizvajala prepovedano drogo konopljo kontinuirano najverjetneje skozi vse leto. S takšnim načinom
gojenja bi lahko osumljena iz ene rastline pridelal vsaj 200 g prepovedane droge konoplje oziroma bi s takšnim nasadom pridelala vsaj 105 kg prepovedane droge konoplje, so izračunali mariborski kriminalisti. 

Vrednost omenjene količine pri prodaji na veliko znaša na črnem trgu vsaj 378.000 evrov, pri prodaji v manjših količinah, torej na drobno, pa bi bila vrednost bistveno večja.

Osumljenca v priporu

Osumljena sta bila 24. 9. 2016, privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku iz Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi utemeljenega suma, da sta v sostorilstvu izvršila kaznivo dejanje Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi  drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/I členu Kazenskega zakonika (KZ-1) v zvezi z 20. členom istega zakonika. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zoper oba odredil pripor.

Komentarjev 4
  • aba 09:19 27.september 2016.

    Ne bom rekel, da je policija neumna - pac mora slediti zakonodaji, tako kot v Savdski Arabiji policija aretira nekoga ce se poljublja na ulici ali ce zali blesavega Alaha itd. Ampak lahko pa recem RETARDIRANI ZAKONODAJALCI PRTEGNJENI! Slovenija kurba od drzave.

  • praufo 16:09 26.september 2016.

    ... propisi su propisi ...

  • popokatopetl 14:48 26.september 2016.

    Joj kako grdo policijski PR napihuje najdbe. In to ravno zdaj ko je v parlamentu spet resna debata o legalizaciji, vsaj za medicinske namene. Trava nekaterim resda resno škodi, ampak ne vidim smisla v prohibiciji, dokler je alkohol legalen.