Slovenija > Črna kronika
46741 ogledov

Kristijana Kamenika dobili s kilogramom kokaina

Kristijan Kamenik D. M. Kristijan Kamenik
V današnji policijski akciji pridržan tudi Kristijan Kamenik, ki je bil lani oproščen štirikratnega umora v Tekačevem.

Z mariborske policijske uprave so nekaj po poldnevu sporočili, da na dvajsetih lokacijah po celotni Slovenije potekajo hišne preiskave, rezultat obsežne in dolgotrajne preiskave, s katero so policisti razbili mednarodno kriminalno združbo: "Mednarodno organizirana združba je osumljena kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. V zaključni akciji sodeluje približno 250 kriminalistov in policistov." Prijeli so 20 osumljencev.

Zdaj je o policijski akciji znanega več: že zjutraj so na območju Slovenske Bistrice vstopili v hišo razvpitega Kristijana Kamenika, ki se je javnosti vtisnil v spomin kot glavni osumljenec za štirikratni umor v Tekačevem leta 1997. Na celjskem okrožnem sodišču so mu lani sodili že tretjič in ga 30. junija oprostili. Sodba še ni pravnomočna, saj se je nanjo pritožilo tožilstvo.

Po poročanju Večera so preiskovalci danes na Kamenikovem domu zasegli več kot kilogram kokaina. Podrobnosti današnjih preiskav bodo v naslednjih dneh predstavili na policijski upravi Maribor.

Zaradi trgovine z mamili je bil 51-letni Konjičan že večkrat za rešetkami. V  Srbiji so ga leta 2016 spoznali za krivega tihotapljenja dobrega pol kilograma heroina in ga obsodili na leto in devet mesecev aresta. Čeprav je večino odslužil v priporu, se je njegov odvetnik pritožil in sodba je bila razveljavljena. Morda se mu je zdel prestrog stranski ukrep desetletnega izgona iz države.

Aretirali so ga tudi že Italijani in mu v Milanu zasegli 50 kilogramov kokaina, zaradi česar je dobil osem let aresta, a so ga predčasno izpustili. Na enako kazen je bil obsojen tudi na Hrvaškem, takrat zavoljo 4,5 kilograma skritega heroina.

 
 

Komentarjev 28
  • Stane Adamič 12:37 02.februar 2024.

    Vedno ko se talevi znajdejo v kriminalnih rabotah (so vedno, sam ko jih ujamejo) policija iz rokava potegne neko strašno akcijo v kateri sodeluje 100, 200...... kriminalistov, policistov, tožilcev......izplen???Imam občutek, kot, da mafija v dogovoru z oblastjo nekoga žrtvuje, da ...prikaži več je javnost pomirjena. ko bodo odpeljali Jankovičevo hišno tožilko Žgajnarjevo, nekaj sodnikov z jahtami.... potem bom vedel, da se nekaj premika.

  • zlatkozakladko 11:17 02.februar 2024.

    Fejst možakar :)

  • www 10:19 02.februar 2024.

    kaj še mora nardit ta model, da ga bo naše sodstvo enkrat spoznalo za krivega in mu obesilo kako pogojno kazen ?????????????