Slovenija > Črna kronika
369 ogledov

Krivde ni priznal

Strelski obračun Fotosmedja
Strelsko-pretepaški obračun v Miklavžu na sodišču. Sodijo le enemu.

"Obtožnica vas bremeni, da ste oktobra lani v Miklavžu lahko telesno poškodovali Mateja Škofiča z orožjem, ko ste ga ustrelili v nogo in ga s pištolo udarili po glavi. Bremeni vas tudi poskusa uboja, ker ste Alena Belca ustrelili v predel vratu in nogo ter ga s pištolo udarili po glavi," je obtožbe zoper Elvisa Pajića danes naštevala tožilka Ivanka Slana. V primeru priznanja je zanj predlagala enotno kazen 9 let in pol zapora, a je Pajić ponudbo zavrnil. Dodajmo še, da je Pajić v priporu najprej pristal zaradi suma trojnega poskusa umora, tožilstvo pa je nato obtožbo prekvalificiralo.

Gre za dogodek, ko je bil po podatkih policije posredi obračun med dvema kriminalnima združbama zaradi preprodaje mamil. Pajić na eni strani ter Škofič, Belca in Marko Tanevski so se tistega dne, po predhodnih nesoglasjih, ustavili na eni izmed stranskih poti v Miklavžu in med sabo obračunali. Pajić je potegnil pištolo in ustrelil proti Škofiču in Belci, nakar ga je trojica, kljub strelnim ranam dveh izmed njih, hudo pretepla. Kot sedaj pravi Pajič, je zaradi udarcev s kamnom utrpel hude poškodbe možganov, zlomljeno ličnico, po glavi je dobil 11 šivov.

Pravi, da se je le branil

Obramba je prepričana, da ji bo uspelo dokazati, da je trojica lovila Pajića in ne obratno ter da se je obtoženi le branil. Pajić je še dejal, da bi morali namesto njega na zatožni klopi sedeti Škofič, Belca in Tanevski in jih obtožil, da glede dogajanja v Miklavžu lažejo.

Sojenje se nadaljuje marca, tožilka pa je že napovedala, da bodo morali pred sodnika stopiti tudi Škofič, Belca in Tanevski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.