Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Krivdo priznal, a se uboja mame ne spomni

Duševno moten moški je na osnovni šoli v mestu Nanping na vzhodu Kitajske z nože Žurnal24 main
Na mariborskem sodišču se je danes začelo sojenje Bogdanu Kranerju, ki je obtožen dvojnega uboja.

45-letnik je letos poleti v stanovanjski hiši v Ihovi s kuhinjskim nožem najprej zabodel svojega polbrata, nato pa še 70-letno mamo. Polbrat je umrl na kraju, mama se je najprej zatekla k sosedom, dva tedna zatem pa je v mariborski bolnišnici umrla.

Kraner je danes krivdo priznal in dejal, da dejanje obžaluje. Tistega dne je bil pijan – v krvi je imel 2,5 promila alkohola – spomni se, da je ga je polbrat sprovociral, nakar je zagrabil nož in začel z njim mahati. Da bi zabodel mamo, pa se ne spomni. Dodal je, da je pod vplivom alkohola agresiven in rahlih živcev.

Bil je agresiven

Zunajzakonska partnerica njegovega polbrata je povedala, da je bil Kraner v preteklosti že nasilen in da jo je hotel enkrat posiliti. Mamo je tudi že pretepel, a njegovega nasilja zaradi bojazni, da ga bodo samo še bolj razjezili, policiji niso upali prijaviti.

Policist, ki je prvi prišel na kraj dogodka, je povedal, da Kraner iz hiše ni prišel z dvignjenimi rokami, kot trdi sam, temveč da se je do njega vedel zelo agresivno in ga celo pozival, naj ga ustreli. Policisti so ga nato obvladali šele s pomočjo solzivca.

Je bil Karner ob dejanju neprišteven?

Kranerjevemu zagovorniku je sicer uspelo dejanje iz umora prekvalificirati v uboj, a na predobravnavnem naroku ni sprejel ponudbe tožilke za skupno kazen 21 let zapora. Tako bo šele v nadaljevanju sojenja jasno, ali mu bodo blažjo kazen prinesle olajševalne okoliščine, torej da je bil preveč pijan, da bi se zavedal, kaj počne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.