Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Krško: zaradi groženj družini so ga uklenili

Nasilje v družini. Barbara Milavec Fotografija je simbolična.
Krški policisti so pridržali 43-letnega moškega, ki je grozil dužinskim članom in se nedostojno vedel do policistov. Ker obstaja sum, da bo ogrozil življenje domačih, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Včeraj so bili policisti v Krškem obveščeni o nasilju v družini, kjer je pijan nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo in otrokom. Med drugim je tako tudi razbijal inventar.

Policisti so na kraju dogodka zalotili 43-letnega osumljenca, ki se tudi ob prihodu mož v modrem ni pomiril. Tako je še naprej žalil družinske člane in se nedostojno vedel do policistov. Slednji so ga zato uklenili, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Izdali so mu ukrep prepovedi približevanja

Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja, so zapisali v PU Novo mesto. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Nasilneža bodo policisti tudi ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in mu zaradi nedostojnega vedenja izdali plačilni nalog.

Lani zaradi nasilja v družini ovadili 212 nasilnežev

Lani so policisti in kriminalisti na območju PU Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja 139 osebam (v letu 2010 je bilo takšnih ukrepov 118). Zaradi nasilja v družini pa so ovadili 212 osumljencev (v letu 2010 222).

Kot so ob tem razložili na PU Novo mesto, mora kršitelj, ki mu policisti izrečejo ukrep prepovedi približevanja, kraj oziroma območje prepovedi takoj zapustiti, policistu pa izročiti ključe prebivališča, v katerem živi skupaj z oškodovancem.

"Kršitelj namerno ne sme prekoračiti razdalje, določene z odredbo. Če odredbe o prepovedi približevanja določenemu kraju ali osebi ne upošteva, ali pa v času odrejenega ukrepa nadleguje oškodovanca po komunikacijskih sredstvih, ga policisti odstranijo in ga kaznujejo za prekršek z globo najmanj 400 evrov.

Če osumljenec kaznivega dejanja nasilja v družini s kršitvijo prepovedi približevanja ne preneha, se ga v skladu z zakonom o kazenskem postopku privede v takojšen postopek pristojnemu sodišču," so še zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.