Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Krut pretep pustil sledi krvi

Hiša duhovnika Sinanovića Grgo Jelavic/PIXSELL
Kraljević naj bi prišel močno vinjen na vrata Sinanovića. Pretep je bil tako krut, da je kri brizgala vsepovsod.

Duhovnik Ivan Sinanović iz Banićev blizu Dubrovnika je med fizičnim obračunom na svojem domu včeraj ponoči ubil predsednika mestnega sveta Marka Kraljevića. Zakaj je prišlo do pretepa, zaenkrat ne ve nihče, a zgodba se počasi razpleta.

Po pisanju Večernjega lista naj bi duhovnika prebudilo kričanje in razbijanje po vratih. Vstal je iz postelje, se odpravil do vrat in pred njimi zagledal močno vinjenega Kraljeviča. Začelo se je zbadanje in žaljenje, nato so sledili udarci. Nekaj trenutkov pozneje je župnik stal nad truplom Kraljeviča. V takšnem položaju so ju našli tudi policisti, ki so prišli na kraj dogodka.

"Verjetno se je branil"

Vaščani o dogodku neradi govorijo. Po pisanju Večernjega lista naj bi Kraljevič na Sinanovićeva vrata prišel vinjen po večerji in proslavi 20. obletnice Dubrovniškega primorja. Razlog pa naj bi bilo nesoglasje zaradi širitve pokopališča.

"Večkrat je omenil nesoglasja. Ivica je bil dober človek, verjetno se je branil. Če nekdo ponoči pride na vrata, se pač braniš," je dejal Niko Mulja, bivši šef Moto kluba Dvije rote iz Konavala, in dodal, da je "veliko naredil za naš klub, blagoslavljal nam je motorje, hodili smo k maši. Nazadnje sem ga videl pretekli mesec."

Kot so še povedali, naj bi oba moška kot nekdanja vojaka trpela za posttravmatskim sindromom, kar bi lahko bil tudi eden izmed vzrokov za pretep. "Kraljevič ni bil problematičen. Težave je povzročal le v primeru, če se ga je napil. In to naj bi se zgodilo v usodni noči," je dejal eden izmed vaščanov. Mnenja vaščanov so deljena. Kaj ju je napeljalo na tako krut dogodek, ni znano. "Eni govorijo, da se je duhovnik branil, spet drugi, da ga je hladnokrvno potolkel," je še dejal eden izmed vaščanov.

Komentarjev 1