Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Krut umor 16-letnice

Umorjena Milica Barašin (Foto: Press) Žurnal24 main
V Srbiji, v Subotici je neznanec umoril 16-letno dekle le 50 metrov od njene hiše. Dekletu je skoraj odrezal glavo.

16-letna Milica Barašin je v četrtek popoldne odšla na obisk k prijateljici. Babici je obljubila, da bo nazaj do 22. ure, ko njena mati pride iz službe, a zvečer je ni bilo nazaj.

Mama jo je ves čas klicala na mobilni telefon, vendar se Milica ni oglašala. „Zgrabila me je panika. Okrog 22:30 sem odšla na dvorišče kar v pižami in jo ves čas klicala. Tedaj sem zagledala reševalno vozilo in policijo. Povedali so mi, da je Milica umorjena. Zakaj naj sploh še živim?“ v solzah pripoveduje Svetlana Barašin. Ko se je vračala iz službe, je šla čez železniško progo. Videla je avtomobile in policiste, a ni vedela, da so tam zato, ker je nekdo umoril njeno hčerko.

Milico je nekdo večkrat zabodel v vrat, tako da ji je skoraj odrezal glavo. „Dekle se je očitno močno branilo, saj je imela poškodovane prste, kazalec pa celo odsekan. Tudi glavo je imela skoraj odsekano, saj jo je napadalec večkrat močno zabodel v vrat,“ je za srbski Press povedal neimenovani vir.

Policija je zaslišala Miličinega bivšega fanta, vendar ni znano, ali je osumljenec. Njene kolegice so povedale, da je bil štiri leta starejši od nje in da sta se pred kratkim razšla. Milica je bila sicer zelo priljubljena med sošolci srednje kemijske šole, kjer je obiskovala drugi letnik.

Neznani moški
Po besedah babice ubitega dekleta, ji je ta pred kratkim zaupala, da ji je sledil nek moški. „Rekla mi je, da jo je zasledoval moški v črnem avtomobilu, da je ustavil avto, jo zgrabil za roko in ji rekel, da ve kje živi in da jo zasleduje. Iztrgala se mu je in vsa prestrašena prišla domov. Mami ni nič povedala, ker ni hotela, da bi jo bilo strah,“ pripoveduje babica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.