Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Krvav konec tedna

20-letnica je pri prehitevanju v nepreglednem ovinku čelno trčila v tovorno vozi Žurnal24 main
Od četrtka do nedelje je na slovenskih cestah ugasnilo sedem življenj, med njimi je bilo kar šest mlajših od 26 let, večina nesreč pa se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti.
 

Varnost motoristov

Pnevmatike. V prvih kilometrih vožnje pnevmatike primerno ogrejte.
Hitrost. Hitrost prilagodite okoliščinam, saj vas drugi prometni udeleženci hitro spregledajo. Vedite, da je zavorna pot do ustavitve pri hitrosti 100km/h 40 metrov.
Površine. Izogibajte se asfaltnim povšinam, na katerih so pesek, olje in podobno. Vožnjo prilagodite v prvih minutah deževja.
Včeraj ob 5.30 se je pri Bočni zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 21-letni sopotnik v avtomobilu. Štiriinštiridesetletni voznik osebnega vozila je zaradi prehitre vožnje v desnem ovinku zapeljal naravnost, kjer je vozilo trčilo v drevesa in ostalo na brežini reke Drete.

Voznika je ob trčenju vrglo iz vozila v Dreto, od koder so ga hudo poškodovanega rešili občani, sopotnik pa je ostal ukleščen v vozilu in tam zaradi hudih poškodb umrl. Nobeden od njiju ni bil pripet z varnostnim pasom.

 

Mini intervju z Borutom Pogačnikom, psihoterapevtom

Zakaj ljudje divjajo?
Vožnja je odraz človekovega značaja in tudi njegove impulzivnosti. Včasih človeka kdo razjezi in zato vozi divje. Pri nekaterih ljudeh včasih vidimo, da so bila njihova dejanja v prometu prav samomorilna.

Kako je z mladimi?

Mladim se značaj še ni oblikoval. Pri njih je v ospredju tako imenovana hormonska slika. Ko hormoni podivjajo, je konec s previdno vožnjo.

Imate kakšen nasvet za starše mladih voznikov?
Starši naj se z otrokom pogovorijo, sicer pa je tako kot pri ljubezni vsak jo hoče sam preizkusiti. Nekateri se zelo hitro naučijo, po kakšni manjši nesreči. Staršem sicer odsvetujem, da otrokom kupijo motorno kolo, saj je to prenevarna igrača.
Trije mrtvi motoristi
V soboto se je okoli 17.25 na cesti Dvor-Kočevje v Laščah smrtno ponesrečil 22-letni voznik motornega kolesa. Zaradi neprilagojene hitrosti je zdrsnil na nasprotnosmerno vozišče in trčil v tovorno vozilo. Vozili sta se po trku vneli, motorist pa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Isti dan okoli 20.20 je 40-letnik z motornim kolesom zunaj naselja Globoče v blagem levem ovinku izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s ceste. Trčil je v prepust pod dovozom k stanovanjski hiši in se smrtno poškodoval.

Le pol ure pozneje je v Ljubečni zaradi neprilagojene hitrosti padel 22-letni voznik motornega kolesa. Med vožnjo je v levem ovinku zdrsnil z vozišča, zadel v betonski prepust in zaradi poškodb umrl na kraju nesreče.

Tragična četrtek in petek
Na cesti Idrija-Spodnja Idrija je v četrtek zvečer zaradi prevelike hitrosti z vozišča zletel avtomobil, v katerem je umrla dvojica, v petek zvečer pa je umrla 20-letna voznica avtomobila, ki je na uvozu na avtocesto pri Slovenski Bistrici jug/Maribor prehitevala v nepreglednem ovinku in čelno trčila v tovornjak.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.