Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Krvav spor zaradi vodnih omejitev

Avstraliji že šesto leto primanjkuje vode. Žurnal24 main
Avstralski moški je bil obsojen zaradi umora, potem ko je zaradi spora zaradi vodnih omejitev brutalno pretepel starejšega možaka.

Avstralski moški je bil obsojen zaradi umora, potem ko je zaradi spora zaradi vodnih omejitev brutalno pretepel starejšega možaka. Povod za spor je bila bežna opazka glede prekomerne porabe vode, ki jo je mimoidoči, gospod Munter, namenil starejšemu možaku, gospodu Proctorju, ki je zalival svojo trato.
 
Odziv 66-letnega možaka na zbadljivke je bil nemuden. Vodno cev je preusmeril na mimoidočega nesramneža, kar je povzročilo pretep. Poraba vode je napadalca očitno precej razburila, saj je s starcem obračunal z brcanjem in močnim udarjanjem glave ob tla. Posredoval je policist, ki je aretiral napadalca, ampak bilo je prepozno, saj je napadeni Proctor pozneje umrl zaradi posledic srčnega napada.

Predstavnik mestne komunale Sydney Water je tudi povedal, da gospod Proctor ni kršil zakona, saj je zalival ob pravi uri na točno določen dan.
Avstralija sicer že šesto let trpi veliko pomanjkanje vode, posledica pa je velika suša, zato so vsa večja mesta postavila omejitve za hišno porabo vode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.