Slovenija > Črna kronika
67 ogledov

Krvave medvedje sledi niso našli

medved Anže Petkovšek
Na cesti blizu Zdenske vasi je voznik zbil medveda, ki je ranjen pobegnil v gozd. Lovci prebivalce pozivajo, naj se ne sprehajajo po tamkajšnjem gozdu. Zgonc: lovci krvavih sledi niso našli.

Ekipa lovcev s psmi krovsledov je takoj po obvestilu začela slediti medvedu in kot je za zurnal24.si dejal starešina Lovske družine Dobrepolje Bojan Zgonc, so mu sledili okoli dva do tri kilometre.

"Krvavih sledi niso našli, bodo pa jutri ob deveti uri zjutraj nadaljevali iskanje s pomočjo krvosledov," je razložil starešina.

Medved je tako šel v smeri Hočevja proti Strugam. Lovci so našli tudi njegove iztrebke, ki pa ne kažejo na to, da bi bil medved poškodovan. Ker se bo med gibanjem ponoči še kje ustavil, bo, če je huje ranjen, za sabo pustil tudi krvavo sled.

Zgonc sicer predvideva, da medved v nesreči ni bil huje poškodovan, saj naj na avtomobilu ne bi bilo veliko škode, a dokončno bodo tako lahko potrdili šele jutri.

Pse raje pustite doma

"V ta del naj se ne hodi," tamkajšnje prebivalce poziva poziva starešina Zgonc. Še posebej nevarno je, če se boste pred njim znašli skupaj s psom, saj gre "lažje mimo človeka kot psa".

Po poročanju Radia Krka se je nesreča zgodila zjutraj na cesti med Zdensko vasjo in Hočevjem v bližini Zdenske vasi. Takrat je voznik avtomobila zbil večjega medveda, ki je poškodovan zbežal v gozd.

Komentarjev 2
  • mufi 13:27 06.oktober 2011.

    Zakaj so mu pa sledili ? Da bi ga ubili ali mu, morda, pomagali preživeti ?

  • 1111 18:56 05.oktober 2011.

    pahorja in janšo dat za sledivca...medo bo ziher zbežau!