Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Krvavi zajtrk

Streljanje v Nevadi Reuters
V glavnem mestu ameriške zvezne države Nevada je včeraj 32-letni Eduardo Sencion ubil tri ljudi, najmanj sedem jih je ranil.

Kaj je Senciona vodilo v strelski pohod, za zdaj še ni znano.

Sodil tudi sebi

Včeraj zjutraj po lokalnem času se je pripeljal v center mesta pred restavracijo IHOP in začel streljati že zunaj, pri čemer je ranil motociklista. Po vstopu v restavracijo je iz avtomatske puške kalašnikov odprl ogenj na peterico gardistov, pri tem pa je zadel tudi druge ljudi. Ena od mrtvih je bila ženska.

Streljanje v Nevadi | Avtor: Reuters Reuters


Nato se je odpravil iz restavracije nazaj v avtomobil in se nekaj časa vozil naokrog ter nadaljeval s streljanjem. Policija je na kraj dogajanja prihitela po nekaj minutah, ko se je Sencion že sam ustrelil. Umrl je kasneje v bolnišnici. Ubil je tudi dva in ranil tri pripadnike nacionalne garde.

Streljal na uniforme

Preiskava se osredotoča ravno na nacionalno gardo, saj priče pravijo, da je napadalec streljal predvsem na uniformirane osebe. Vendar pa Sencion ni bil vojak ali gardist. Preiskava se nadaljuje.


Zaradi napada so za nekaj časa zaprli državni kongres in zgradbo državnega vrhovnega sodišča ter objekte nacionalne garde na severu Nevade. Šerif Carson Cityja Kenny Furlong je za medije povedal, da je šlo najverjetneje za osamljen napad in ne gre za širšo zaroto.

Komentarjev 1