Slovenija > Črna kronika
1002 ogledov

Krvavo verižno trčenje; gora pločevine in rešilec v plamenih

V Srbiji je zjutraj prišlo do dveh verižnih trčenj, poročajo srbski mediji. V nesrečah je umrl pešec, ki je poškodovanim hitel na pomoč. Kasneje je prišlo še do nesreče reševalnega vozila.

V dveh jutranjih trčenjih na novosadski avtocesti je bilo vpletenih 30 vozil, poroča Telegraf.rs, ki za zdaj razloga, zakaj je prišlo do tako hude nesreče, še ne navaja. namestnik šefa Uprave prometne policije pri pristojnem ministrstvu Boban Mikinković je preko številnih srbskih medijev le pozval voznike, da so zaradi izredno slabih vremenskih pogojev še posebej previdni; izpostavil je, da se na cestah pojavlja huda poledica. Preiskave nesreč so še v teku.

Do smrtne nesreče je prišlo, ko se je voznik Fiata Punto zaletel v odbojno ograjo; voznik belega kombija se je ustavil, da bi pomagal. Nanj je naletel voznik, ki je trčil vanj, tako da je voznik kombija na mestu umrl.

Na prizorišče nesreč se je takoj odpavilo sedem reševalnih vozil, osmo je na pot krenilo nekoliko kasneje, in sicer kot rezerva. Voznik tega reševalnega vozila se je na poti do ponesrečencev še sam zapletel v nesrečo, pri čemer je reševalno vozilo zagorelo.

Več podrobnosti nesreč še ni znanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.