Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Kupil ukraden skuter in ga vrnil lastniku

Za nov 50-kubični skuter boste v povprečju odšteli od tisoč do 2500 evrov. Žurnal24 main
Petdesetletni Ljubljančan je v Kopru kupil skuter piaggio, za katerega se je kasneje izkazalo, da je bil ukraden. Skuter je nato vrnil lastniku.

Ljubljančan je na internetni strani našel oglas o prodaji motornega kolesa piaggio ZIP 25 in se s prodajalcem srečal v petek ob 20. uri v Kopru. Na parkirišču je od prodajalca prevzel kolo in mu izročil 800 evrov. Prodajalec se je izgovarjal, da s seboj nima dokumenta in da ga mu nihče ne more dostaviti.

Kupec je kupljeni skuter odpeljal in ob pregledu doma opazil, da je ena od številk v številki okvirja drugačna. Odšel je na servis Piaggia v Ljubljani, kjer so zaposleni ugotovili, da je dokumentacija skuterja ponarejena.

S pomočjo številke okvirja so izsledili prvotnega kupca, 65-letnika iz Lucije. Ljubljančan je z njim stopil v stik in izvedel, da so mu prevozno sredstvo ukradli 12. septembra, dogodek pa je prijavil policiji. Moška sta se dobila v Luciji in skupaj odšla na policijsko postajo.

Skuter so policisti vrnili lastniku, zoper neznanega prodajalca bodo vložili kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja goljufije in ponarejanja listin.

Prodajalec je moški, star približno 25 let, visok med 185 in 190 centimetrov, težak med 80 in 85 kilogrami, športne postave. Govoril je slovensko s primorskim naglasom, so še sporočili s policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.