Slovenija > Črna kronika
47 ogledov

Kupljena Koroška

"Povsem možno je, da koroško podzemlje plačuje policijo, tožilstvo in sodišče v Žurnal24 main
Ozadje. Sum spolne zlorabe naj bi "ovrglo" koroško podzemlje.

"Koroško podzemlje vodilnim in drugim izbranim ljudem znotraj policije, tožilstva in sodišča v Slovenj Gradcu vsak teden plačuje od pet tisoč do šest tisoč evrov, da bi imelo mir, ker od droge z ulic pobere 15 tisoč evrov na teden," je opozoril vir, ki je želel ostati neimenovan (ime in priimek sta znana uredništvu). Dokaz naj bi bil tudi najnovejši primer triletne deklice iz Koroške, saj je policija ovrgla sum, da jo je dedek spolno zlorabljal, sodišče pa je (ob prošnji dekličinega očeta za izdajo začasne odredbe) izvajanje dokazov zlorabe zavrnilo.

Rešitev? Ukinitev!
Policija. Prvega junija se bo Policijska uprava (PU) Slovenj Gradec združila s PU Celje. Neuradno zato, ker spornih povezav niso mogli prekiniti. Petek ukinitvi nasprotuje: "Koroška potrebuje PU, vprašanje pa je, s kakšnimi policisti."

Sodišče. "Vprašanja so zlonamerna in si ne zaslužijo ne komentarja ne odgovora. Sodniki in zaposleni okrožnega in okrajnega sodišča smo ogorčeni nad neresnicami in podtikanji," so sporočili.

Policija zanika
Na policiji nimajo podatkov, ki bi navedbe Žurnalovega vira potrjevali, vodja slovenjgraškega tožilstva Jelka Štumberger Mlakar pa jih je označila za lažne. Obenem je sporočila, da na tožilstvu niso sprejeli nobene ovadbe zoper dedka in mater deklice, za katera je naš sogovornik, sicer dober poznavalec koroških razmer, zatrdil, da naj bi se ukvarjala s preprodajo drog in orožja oziroma prostitucijo.

Na zanikanje tožilke pa se je odzval z vprašanjem: "Kako si potem nekdo, ki dela v tovarni, in nekdo brez službe lahko privoščita enega od najbogatejših odvetnikov v Sloveniji?"

Skrbi jih deklica
"Naša edina skrb so koristi mladoletne deklice, odvetniške storitve pa obračunavamo v skladu s predpisi. Informacije vira so v celoti neresnične," so odgovorili iz odvetniške pisarne Mirana Kosa.

Ker je specialist za gospodarsko pravo, nas je zanimalo tudi, zakaj zastopa dekličinega dedka in mamo, a odgovora nismo prejeli. Ravno dejstvo, da se ukvarja z gospodarskim pravom, je Kos namreč navedel kot razlog, da je zavrnil dekličinega očeta, ki se je po pomoč najprej obrnil nanj.

Kako delujejo sodišča

"To je povsem možno," je navedbe o tedenskih izplačilih v zameno za mir ocenil poslanec SDS s Koroške Miro Petek. "Možno je tudi, da so posamezni policisti povezani s podzemljem ali pa da se nasilnežev iz podzemlja bojijo," je pristavil in omenil, da so naročniki napada nanj obvladovali tako policijo kot koroško mafijo.

"Policija in tožilstvo sta bila preveč povezana z gospodarskimi krogi, ki pa jih obvladuje koroško podzemlje,"
je dodal. Po njegovem mnenju gre za navezo gospodarskokriminalnega podzemlja in policije, zaradi česar še skoraj deset let po napadu nanj naročniki napada in napadalci niso pravnomočno obsojeni. "Sodnik si je vnaprej zastavil okvir ter dovolil izvajanje le tistih dokazov in pričevanje prič, ki so šle v smeri vnaprej zastavljene razsodbe. Tako delujejo naša sodišča," je izpostavil. Primer domnevne zlorabe deklice pozna le iz medijev, verjame pa, da Kos ne bi delal zastonj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.