Slovenija > Črna kronika
7789 ogledov

Lastnik zemljišča fizično obračunal z mladoletniki

kroska motor gozd motokros
Sprli so se, ker sta se mladoletnika z neregistriranimi motorji vozili na zasebnih površinah.

V okolici Ljubljane je prišlo do spora med lastnikom zemljišča in mladoletnim motoristom. Spor se je vnel, ker sta se dva mladoletnika z neregistriranimi motornimi (kros) kolesi vozila v naravnem okolju in na zasebnih površinah. 

Spor je prerasel v fizično obračunavanje lastnika zemljišča z motoristom, kasneje pa so se v spor vmešali še svojci mladoletnika. 

Policisti zbirajo obvestila zaradi sumov kaznivega dejanja nasilništva zoper tri osebe. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Zbirajo tudi obvestila glede drugih prekrškov zaradi vožnje z motornimi kolesi. V primeru, da bodo ugotovljeni elementi prekrškov, bodo policisti ustrezno ukrepali. 

Policija ob tem pojasnjuje, da vožnjo z vozili na motorni pogon ali drug lasten pogon v naravnem okolju ureja 28. b člen Zakona o ohranjanju narave. V skladu s 153. b členom omenjenega zakona ima pristojnost nadziranja določb tudi policija. Ta ob ugotovljenih kršitvah uvede ustrezen prekrškovni postopek zoper kršitelja, izda plačilni nalog ali pa izda odločbo v hitrem postopku. V skladu s 153. a členom lahko policija kršitelju zaseže vozilo na motorni pogon in poda obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Vozila morajo biti za vožnjo v cestnem prometu tehnično brezhibna, registrirana. Prav tako morajo vozniki izpolnjevati vse pogoje za vožnjo vozil in uporabljati vso predpisano zaščitno opremo za vožnjo motornih koles.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 29
  • munja 18:41 07.avgust 2020.

    Tega je ogromno. Mladoletniki se vozijo z motorji po gozdnih poteh, preko travnikov, seveda po tuji zemlji, po vaških cestah, ki so že tako in tako ozke, pa kar eden poleg drugega, tudi po zadnjih kolesih. To bo katastrofa, če ...prikaži več se bo to nadaljevalo. Starši pa nič. Zakonodajo imamo pa še najbrž od Franca Jožefa. To bi bilo potrebno najprej uredit, potem pa kazni staršem, če škodo povzročajo mladoletni.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 18:06 07.avgust 2020.

    lastnik gozda ga naj ogradi pa napis z opozorilom ,drgač pa pustite motoriste na miru

  • Albatroz 18:03 07.avgust 2020.

    Skorumpirana slovenska policija ima toliko zakonov da si nemoramo mosliti denimo tretja oseba lahko z motornim kolesom povzroči škodo na privat zemljišču in če je to mladoletnik te lahko zaprejo ker moraš po zakonu obvestit zakonite zastopnike prav tako se ...prikaži več nesmeš nikogar niti dotaknit tudi če sta tvojem zemljišču ker se to šteje v fizično nasilje. Vredu bi bilo če bi te članke tudi moster za policijo kdaj prebral da bi vedel v kakšni državi deluje njegov organ.