Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Lažna policista pretepla moškega

pretep, nasilje Shutterstock
Medvoški policisti ovadili več oseb zaradi ropov, tatvine, prikrivanja, izdajanja za uradno osebo in povzročitve hude telesne poškodbe. Stari so od 19 do 29 let.

Policisti so končali preiskavo incidenta, ki se je zgodil 8. januarja. Takrat sta dva od osumljenih okoli ene ure ponoči prišla do stanovanjske hiše v okolici Vodic. Pod pretvezo, da sta policista, jima je lastnik odprl vrata, uporabila sta solzivec in ga začela pretepati. Napadla sta tudi žensko, ki je bila v stanovanju. Zahtevala sta denar.  Moškega sta hudo poškodovala, odpeljali so ga v ljubljanski klinični center, oškodovanka pa je bila lažje poškodovana.

Policisti so ovadili osumljenca za vlom v okolici Grosupljega, ki se je zgodil konec novembra. Osumljenca je zalotil lastnik hiše, napadla sta ga s solzivcem in ga začela pretepati. Ukradla sta nekaj deset evrov gotovine in bančne kartice.

Niso se peljali daleč

Sredi decembra so bili policisti obveščeni o vlomu v osebno vozilo v okolici Medvod. Osumljeni so se z ukradenim vozilom odpeljali, vendar so jih med vožnjo ustavili policisti ljubljanske prometne policije. V ukradenem avtu so našli tudi ukradene predmete iz drugega vozila, v katerega so pred tem vlomili. Med hišno preiskavo pa so našli še kolo z motorjem, ki je bilo oktobra ukradeni v Ljubljani. Petindvajsetletni osumljenec je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so sporočili s PU Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.