Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Lažni inšpektor izrekal globe

Avtomobili, parkirišče Saša Despot
V Celju se je starejši moški predstavljal kot uradna oseba in od občanov pobiral globe. Policija ga je že kazensko ovadila.

51-letna občanka iz Loč je policiji prijavila neznanega starejšega moškega, ki se ji je predstavil kot uradna oseba ter ji izrekel globo, ker naj bi na parkirišče na Ipavčevi ulici v Celju pripeljala po enosmerni ulici. Moški, ki se je predstavljal kot uradna oseba, se je voznici izkazal z dokumentom podobnim službeni izkaznici. Očital ji je storitev prekrška, za katerega naj bi globa znašala 240 €. Globe mu ni plačala, ker se ji je zdel sumljiv in ga prijavila policiji.

Celjski policisti so 64-letnega moškega ujeli, ko je na istem parkirišču izrekal globo 43-letni voznici, doma iz območja Vojnika. Moškemu, ki ima stalno bivališče prijavljeno v Mariboru, začasno pa biva v Celju, so odvzeli prostost.

Policisti so ga kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Osumljeni se je po do sedaj pridobljenih podatkih v zadnjem letu na območju Celja že izkazoval kot inšpektor, redar ali evropski nadzornik v cestnem prometu. Prav tako se je kot inšpektor predstavljal tudi v drugih okoliščinah in ljudem izrekal globe za storjene prekrške.

Policisti naprošajo občane, ki so moškemu nasedli in mu plačali izmišljene globe, da se oglasijo na Policijsko postajo Celje.

Pred nekaj dnevi pa so policisti prijeli 29-letnika iz Murske Sobote, ki se je izdajal za lažnega policista. Ustavljal je vozila in jim izdajal plačilne naloge.

Komentarjev 1
  • Senior 13:52 14.november 2012.

    V bodoče bomo morali poklicati policijo, da ugotovi, če je pobiralec prekrškov res pravi, ali pa je prevarant.