Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Lažni plinski serviser zaračunava po 140 evrov

Vlomilec Shutterstock
Pri pristojnih preverite, ali imajo ponudniki raznih storitev dovoljenje za opravljanje servisov po hišah. Trenutno policisti opozarjajo na lažnega plinskega serviserja na območju Vrhnike.

Prvič so bili o sumljivem moškem na Vrhniki policisti obveščeni na pustni torek, ponovno pa včeraj. Moški ponuja storitev servisiranja plina, pri tem pa se lažno sklicuje na naročilo pristojne občine.

Ni poceni 

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, za storitev zaračunava od 100 do 140 evrov. Po do zdaj zbranih podatkih so bili obveščeni o dveh primerih. V enem je stranka moškega odslovila, v drugem pa na koncu plačala 35 od sprva zahtevanih 140 evrov.

Ne spuščajte jih v hišo 

"Če se osebe sklicujejo na razna naročila podjetij, lokalnih skupnosti … za opravljanje določenih storitev ipd., predlagamo, naj stranke ta dejstva preverijo pri pristojnih, na katere se te osebe sklicujejo. Če stranke niso prepričane ali same niso zahtevale servisnih uslug, policija priporoča, naj 'serviserjev' ne spuščajo v objekte," opozarjajo na policiji. Kot pravijo, si takšne osebe običajno izbirajo stanovanjske hiše zunaj strnjenih naselij, v katerih stanujejo starejši občani. 

V primeru vsiljivosti ali suma kaznivega dejanja lahko občani pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200. Tudi sicer lahko sporočijo vse podatke o podobnih dogodkih, zaključujejo policisti. 

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:11 11.marec 2014.

    Ne vem v čem je problem,saj vsi vedo,kdo je ta serviser,pa ga očitno nihče noče prizemljit s kakšnim priporom al vsaj zdrobljenim kolenom!!!

  • ac-dc 15:26 11.marec 2014.

    Tudi pri nas bi za take paciente lahko uvedli "arabske kazni" - npr. sekanje rok...