Slovenija > Črna kronika
187 ogledov

Letno proizvedel 7,5 kg konoplje

Zasežena konoplja v Rogaški Slatini.
1/5
Žurnal24 main
Policisti so v okolici Rogaške Slatine pri državljanu Nizozemske zasegli 61 sadik konoplje, visokih med 130 in 140 centimetrov, ter okoli 2 kilograma listov konoplje.

Policisti iz Rogaške Slatine so med nadzorom cestnega prometa ustavili 45-letnega Nizozemca, pri katerem so zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. Ko so ugotovili, da je najemnik stanovanjske hiše v bližini Rogaške Slatine, so mu odvzeli prostost ter pri njem opravili hišno preiskavo. 

Med hišno preiskavo so policisti med drugim zasegli 61 sadik konoplje, visokih med 130 in 140 centimetrov, okoli dva kilograma listov že osmukane konoplje ter številne pripomočke.

"Glede na to, da je bila zasežena oprema izredno profesionalna in v gojitvene namene pripeljana iz tujine, najverjetneje iz Nizozemske, je osumljenec na leto proizvedel najmanj 7,5 kilograma prepovedane droge konoplje. Cena za sto gramov na ta način vzgojene konoplje se giblje med 500 in 600 evri.  Omenjene cene veljajo za enkratno prodajo v stogramskih količinah, medtem ko se na ulici za gramske prodaje konoplje obrne neprimerno več denarja. Cena za en gram je tudi do 10 evrov," so ob tem sporočili iz policije in dodali: "Vsekakor je treba opozoriti, da je vsebnost učinkovine THC v tako gojenih rastlinah konoplje neprimerno večja kot v rastlinah, ki jih gojitelji vzgajajo na prostem. Odstotek učinkovine THC doseže tudi do 25 odstotkov v cvetovih umetno gojene konoplje, medtem ko je v rastlinah, gojenih na prostem, bistveno manjši."

Komentarjev 2
  • diabolik 13:55 24.september 2011.

    Logika je enostavna. Pri alku in tobaku država svoje državljane direkt ropa, pri konoplji pa jih ne more, ker ni legalna. Ampak malo počakajte, kaj hitro bo legalna. Potem pa me prav zanima, s kako veliko žlico si bo država ...prikaži več takrat zajemala sadove tujih žuljev...

  • mb 09:06 28.julij 2011.

    to se vse preveč komplicira . za alkohol in tobak pa ni ovir, pa sta dokazano bolj škodljivijaz bi ga kvečemu zahaklal zaradi neplačevanja DDV