Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Letos na Hrvaškem umrlo 29 Slovencev

Hrvaška policija. Hrvoje Jelavić / Pixsell
Na Hrvaškem se je letos do 17. septembra smrtno ponesrečilo 29 slovenskih državljanov, 18 jih je bilo huje poškodovanih, 33 pa priprtih, so povedali na slovenskem veleposlaništvu v Zagrebu.

Ob tem so poudarili, da ti podatki niso skrb vzbujajoči, saj Hrvaško obišče veliko Slovencev.

Največ, štiri petine vseh smrtnih žrtev, so zabeležili med majem in avgustom, še posebej v času glavne turistične sezone, ko Hrvaško obišče največ slovenskih državljanov. Najpogostejši vzrok smrti Slovencev na Hrvaškem so prometne nesreče, v katerih so letos skoraj praviloma umirali motoristi.

Za prometnimi nesrečami so med vzroki smrti Slovencev na Hrvaškem najpogostejše utopitve med plavanjem ali potapljanjem.

Na veleposlaništvu so spomnili, da so v letu 2007 obravnavali 26 smrti slovenskih državljanov, v naslednjih dveh letih po 36, lani pa 32.

Ko gre za hude telesne poškodbe, so zdravniki imeli največ dela s poškodovanimi v prometnih nesrečah, tako z motoristi kot vozniki osebnih avtomobilov, kaže statistika veleposlaništva. K črni statistiki dodajajo, da je bilo nekaj poškodb povezanih s kršitvami javnega reda in miru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.