Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Letos rekordno število nesreč padalcev

Fotografija je simbolična. (Foto: Bralka Vida) Žurnal24 main
Kot smo poročali že včeraj, se je na območju Slovenj Gradca zgodila nesreča, v kateri sta se poškodovala dva padalca. Podobnih nesreč je letos bistveno več kot prejšnja leta.

Včerajšnja nesreča dveh padalcev se je zgodila na letališču v Mislinjski Dobravi pri Slovenj Gradcu. V sklopu redne letne dejavnosti letališča sta se ponesrečenca udeležila športnih skokov s padali. Po skoku iz različnih letal z višine okoli štiri tisoč metrov in aktiviranju padal na višini tisoč metrov je neposredno pred njunim doskokom zapihal močan severni veter in jima preprečil brezhiben pristanek.

To je pač tvegan šport. Če je veliko startov, je tudi veliko nesreč.
Žarko Trušnovec

Štiridesetletni padalec iz Libelič si je huje poškodoval nogo, 47-letni padalec iz Avstrije pa je dobil lažjo poškodbo noge. Oba sta sicer izkušena padalca z vsemi potrebnimi dovoljenji in z večjim številom opravljenih skokov s padali, so danes sporočili s PU Slovenj Gradec. 

Prav tako včeraj je v Bohinju potekala iskalna akcija – tujca, ki se je spustil z Vogla, so sicer našli po dobri uri iskanja. Zaradi težav je moral namreč zasilno pristati in takrat so izgubili sled za njim, je povedal gorski reševalec Janez Rožman.

Letos se je pri nas zgodilo že okoli 40 nesreč padalcev, kar je bistveno več kot prejšnja leta. Najbolj črna statistika je na Tolminskem, sicer za padalce izjemno priljubljenem kraju. "Lani je bilo v vsem letu 32 nesreč, letos že 31. Pa smo šele nekje na polovici sezone. Veliko je letalnih dni, veliko obiska," nam je povedal Žarko Trušnovec iz Gorske reševalne službe (GRS) Tolmin.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.